Festival Internacional de Cinema Fantàstic

L'última producció de Wes Craven es veurà al Festival de Sitges 2015

El mestre del cinema del terror ha mort als 76 anys a causa d’un càncer cerebral

Wes Craven. EIX

Wes Craven. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El creador de Freddy Krueger, figura llegendària del cinema de terror, ha deixat orfes una legió de fans del gènere aquesta matinada. Wes Craven, director de les emblemàtiques sagues de terror Pesadilla en Elm Street i Scream, ha mort als 76 anys a causa d’un càncer cerebral. El film The Girl in the Photographs, produït per Craven, arribarà a Sitges 2015 després d’estrenar-se al Festival de Toronto.

The Girl in the Photographs, dirigida per Nick Simon, és un slasher ambientat en el món de la moda centrrat en la història d'un fotògraf de famosos i el seu sèquit, que deixaran el luxe de la gran ciutat per acudir a un petit poble per investigar els sagnants crims que està cometent un assassí en sèrie.

Wes Craven va néixer el 1939 a Cleveland, Ohio, i l’any 1972 va deixar la seva feina de professor d’humanitats per debutar a la seva carrera cinematogràfica amb La última casa a la izquierda (1972), una violenta història d’uns joves que són segrestats per uns psicòtics. Craven va aconseguir destacar a la indústria per aportar un segell distintiu en el cinema de terror a partir de barrejar diversos gèneres en els seus projectes, com a La colinas tienen ojos (1977), una història amb pinzellades d’humor que va guanyar el Premi de la Crítica Internacional del Jurat a Sitges 1977 i que va ser reversionada l’any 2006.

També va ser un dels primers en inspirar-se en els còmics per a les seves creacions, com en el cas de La cosa del pantano (1982), basada en la historieta de Len Wein. No va ser fins el 1984 quan Craven va aconseguir terroritzar a les grans audiències amb l’assassí en sèrie Freddy Krueger, interpretat per un Robert Englund que seria guardonat amb el premi Màquina del Temps en l’edició del 2007 del Festival de Sitges.

El director també es va moure en altres terrenys, com en el cas de Música del corazón (1999), amb la que Meryl Streep va aconseguir una nominació a l'Oscar, però que tot i això, no va ser una aposta que aconseguís l’èxit que va gaudir amb el llenguatge del terror. El gran reconeixement li va tornar el 1996 quan va estrenar Scream amb una jove Neve Campbell com a protagonista, amb un repartiment insígnia del cinema dels noranta amb noms com David Arquette, Courtney Cox, Rose McGowan o Drew Barrymore, i amb uns assassins pertorbats interpretats per Skeet Ulrich i Matthew Lillard, que tot just començaven les seves carreres. El film va revitalitzar l’escena del gènere i va aconseguir un gran èxit de taquillatge als Estats Units, fet que va portar a que es convertís en el primer títol d’una coneguda tetralogia.

Altres títols a destacar del director són La serpiente y el arco iris (1988), Visiones nocturnas (1990), El sótano del miedo (1992, presentada a Sitges), Un vampiro suelto en Brooklyn (1995) o Vuelo nocturno (2005). El seu últim film com a director va ser el quart títol de la saga Scream (2011) de la que la MTV va estrenar la seva adaptació televisiva amb una primera temporada el passat mes de juny.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local