Museus de Sitges

El Museu de Maricel rep la donació d’una escultura de Pere Jou

Es tracta d’un nu femení de pedra elaborat amb la tècnica de talla directa

El Museu de Maricel rep la donació d’una escultura de Pere Jou. Museus de Sitges

El Museu de Maricel rep la donació d’una escultura de Pere Jou. Museus de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Museu de Maricel presenta una escultura de Pere Jou: Nu femení amb les mans al cap, que passa a formar part de la col·lecció permanent, gràcies a la donació de la senyora Anni Cercós, de Barcelona. L’obra serà la protagonista de l’activitat La Peça del Mes, el proper divendres 25 a la sala gòtica del Museu de Maricel, a les 19 hores i presentada per Ignasi Domènech, cap de Col·leccions dels Museus de Sitges.

La donació realitzada per Anni Cercós permet incrementar el fons del Museu de Maricel amb una obra que s’integra en el seu discurs museogràfic. Aquesta obra se suma a altres obres procedents del MNAC i el Museu de Montserrat, entre d’altres col·leccions.

Nu femení amb les mans al cap és una interessant mostra de l’obra de Pere Jou (Sitges, 1891-1964) realitzada a mitjans dels anys cinquanta del segle passat. Com altres obres d’aquest període realitzades en pedra, Jou va elaborar aquesta peça mitjançant la tècnica de la talla directa. Aquesta és una manera de fer escultura que implica crear la forma a partir del model que l’escultor té en el seu cap o a través d’alguns dibuixos previs, a cop de maceta i cisell. Molt pocs artistes al llarg de la història de l’art han estat capaços d’aplicar aquesta tècnica. La seva dificultat rau en la impossibilitat de corregir qualsevol error, ja que un cop extreta la matèria, ja no es pot tornar enrere.

Pere Jou va excel·lir en el treball de la talla directa, la qual cosa va caracteritzar la seva obra en fusta i pedra al llarg de la seva vida, convertint-lo en un escultor respectat per la crítica i pels seus companys de professió. La seva obra es troba dispersa per diverses poblacions catalanes i també a l’estranger, però és a Sitges on podem veure reunit el seu més destacat conjunt d’obres: els capitells i les gàrgoles de Maricel, els frisos del Prado, diferents escultures aplicades a façanes de la vila o la magnífica Sirena de l’espigó de la punta, entre d’altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local