'La cumbre escarlata'

Guillermo del Toro: "Després de 20 anys, només tinc ganes de fer els films com jo vulgui"

El reconegut director estrena 'La cumbre escarlata', que barreja terror amb una història romàntica, el 16 d'octubre

El director de 'La cumbre escarlata', Guillermo del Toro, a Barcelona. ACN

El director de 'La cumbre escarlata', Guillermo del Toro, a Barcelona. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Guillermo del Toro torna al seu món fantasmal més pròxim a pel·lícules com 'El espinazo del diablo' o 'El laberinto del fauno' amb el seu nou treball 'La cumbre escarlata', que s'estrenarà el 16 d'octubre, una història d'amor on també hi són presents els fantasmes i el terror. En una entrevista a l'ACN, Del Toro ha afirmat que les seves tres obres favorites que ha fet són 'El espinazo del diablo', 'El laberinto del fauno' i 'La cumbre escarlata' perquè són molt "personals i profundes" i tracten temes com la vida, l'amor i els fantasmes. També ha dit que després de 20 anys de professió, només té ganes de fer les pel·lícules com ell vol, ja sigui 'Pacific Rim 2' o "una pel·lícula petita i rara".

El film 'La cumbre escarlata' té com a protagonista una jove aspirant a escriptora que es diu Edith (Mia Wasikowska) que es debat entre dos homes: el seu nou i misteriós marit Sir Thomas Sharpe (Tom Hiddleston), amb un passat fosc que anirà descobrint, i el Dr. Alan McMichael (Charlie Hunnam), una persona introvertida que està bojament enamorat d'ella.

Aquest nou film veu del romanç gòtic que mescla, com ha recordat Del Toro, de les històries romàntiques i del terror. En aquest sentit, ha assenyalat que el romanç gòtic "és un melodrama embogit amb elements sobrenaturals implícits o explícits, depèn de la novel·la, si és 'Jane Eyre' són naturals, a 'Cumbres borrascoses' és ambivalent o a 'El monje' és expressament sobrenatural".

Del Toro ha ubicat 'La cumbre escarlata' entre les seves pel·lícules preferides de la seva filmografia junt amb 'El espinazo del diablo' i 'El laberinto del fauno': "Són molt personals, molt profundes per a mi en la meva autobiografia, obliquament perquè no he matat a ningú, ni tinc ningú al soterrani, sinó que hi ha moltes coses de la vida, l'amor i els fantasmes".

Sobre si s'havia sentit més lliure en aquests tres films davant els seus altres treballs, ha dit que no és que no fos lliure, sinó que va tenir una "dolenta experiència" amb 'Mimic' (1997), "al intentar fer una pel·lícula adulta sobre insectes gegants. Ho vaig passar tan malament que vaig decidir fer pel·lícules més juvenils en anglès i més adultes en espanyol". En aquest sentit, ha manifestat que 'La cumbre escarlata' és la primera vegada que fa una pel·lícula adulta en anglès des del 97.

Del Toro ha reconegut que després de 20 anys de professió, té ganes només de fer les pel·lícules com ell vulgui ja sigui la segona part de 'Pacific Rim' o "una pel·lícula petita i rara" que és en el que està treballant en aquests moments.

L'estètica és un element molt important en la 'La cumbre escarlata'. De fet, ha apuntat que a partir d''El laberinto del fauno' hi ha un canvi per a ell en el control de l'estètica molt gran. "Codificava una mica el color, però a partir de 'El laberinto' es va convertir en una cosa obsessiva". Per això, ha dit que a 'El laberninto del fauno', 'Hellboy2', 'Pacific Rim' i 'La cumbre escarlata' "hi ha una vocació de controlar cada element visual. No és una voluntat de crear imatges boniques, sinó amb substància". Del Toro ha dit que en els colors, les formes o textures hi ha "part de la informació" de la pel·lícula "perquè diuen qui són es personatges".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local