Consell de l'Audiovisual de Catalunya

Proposen avançar el prime time de l'oferta televisiva per la racionalització horària

La franja del prime time comença dues hores més tard que a molts països europeus

Plató de televisió. Pilar Acero López

Plató de televisió. Pilar Acero López

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) aposta per avançar l'horari del prime time de l'oferta televisiva per impulsar la racionalització horària i permetre uns hàbits més saludables. Segons el regulador, la franja del prime time comença dues hores més tard que a molts països europeus i caldria avançar-la mitjançant una actuació concertada amb els agents involucrats. El CAC va aprovar per unanimitat aquest dimecres, un acord segons el qual l'organisme regulador manifesta el seu suport a la Iniciativa per a la Reforma Horària - Ara és l'hora, que aposta per una reorganització dels horaris per afavorir una millora de la qualitat de vida i un increment del rendiment educatiu i laboral.

El Consell també va aprovar impulsar aquelles mesures que, des de l'àmbit audiovisual, puguin contribuir a fer una transició cap a una reforma horària més d'acord amb la nova realitat social, econòmica i cultural de Catalunya.

Així mateix, el CAC es posa a disposició del Consell Assessor per a la Reforma Horària, creat pel Decret 156/2015, de 14 de juliol, i de la Comissió d'Estudi per a la Reforma Horària creada pel Parlament, amb l'objectiu d'aportar tota aquella informació referent a l'àmbit audiovisual que sigui d'interès per a l'objecte dels òrgans esmentats.

L'Acord del CAC assenyala que l'audiovisual continua sent, malgrat l'aparició de nous dispositius, la principal activitat d'oci a Catalunya, la qual cosa provoca un efecte arrossegador important sobre els hàbits socials. El prime time a Catalunya comença fins a dues hores més tard que a molts països d'Europa (com per exemple, França) o fins i tot tres hores (Regne Unit). A més, el prime time del conjunt de l'oferta audiovisual que es veu a Catalunya acaba molt més tard que a la resta dels països del nostre entorn, a mitjanit, amb les conseqüències que això té per al rendiment professional i educatiu de la població.

Les dades d'audiència mostren que els programes que s'emeten en la franja prime time tenen una acceptació molt bona entre el públic més jove. Així, per exemple, la sèrie 'Merlí', que emet TV3 i que comença a les dos quarts d'onze de la nit, té una audiència de 591.000 persones, de les quals 158.000 estan en la franja entre els 4 i els 12 anys. El gruix del públic d'aquesta sèrie, el 52%, està en la franja de 13 a 24 anys.

Així, gairebé tres quartes parts de la població enquestada pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) declara estar a favor d'avançar l'horari televisiu de la nit per adaptar-lo als horaris europeus (Òmnibus, 1a onada 2014).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local