Festival de Cinema de Sitges

Cañeque tanca la seva trilogia amb la història d'un home que vol fer un film sobre un capellà boig

'Sacramento', del guanyador del Premi Nadal 1997 per la novel·la 'Quién', es projecta al Festival de Cinema de Sitges

El director de 'Sacramento', Carlos Cañeque, i l'actor Tony Corvillo, al Festival de Cinema de Sitges . ACN

El director de 'Sacramento', Carlos Cañeque, i l'actor Tony Corvillo, al Festival de Cinema de Sitges . ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Amb 'Sacramento', Carlos Cañeque (Barcelona 1957) posa fi a la seva trilogia cinematogràfica, que va començar amb el documental 'Queridísimos intelectuales' amb persones parlant de l'erotisme i el dolor, la segona 'La cámara lúcida' es movia entre la ficció i el documental i la tercera ja és purament de ficció amb actors. "És la història d'un home que vol fer una pel·lícula sobre un capellà que es torna boig", ha afirmat en una entrevista a l'ACN, Carlos Cañeque, guanyador del Premi Nadal 1997 per la seva novel·la 'Quién'. 'Sacramento' es projecta al Festival de Cinema de Sitges.

El director de cinema de 'Sacramento' vol fer una pel·lícula sobre un capellà que es torna boig i s'imagina tres escenaris: és un andalús que ha robat uns quants quilos d'hòsties, és un nord-americà que té un programa catòlic de televisió, és un capellà que es creu Jesucrist i fa estranys miracles.

Cañeque ha manifestat que a la pel·lícula "els actors, com als anteriors films, sortien en blanc i negre i amb fons en color i això és coherent amb l'artifici absurd que està més proper al teatre de l'absurd que al cinema". El director ha apuntat que veu als diàlegs que mai "són realistes, no és una pel·lícula costumbrista, ni estèticament ni en les situacions ni en els diàlegs, tots estan dins d'una atmosfera molt llunyana a la realitat, al realisme". Ha assegurat que aposta per una cosa "més al·legòrica i absurda. Això està més relacionat amb el teatre com Beckett". Ha ressaltat que és una "comèdia irònica", però no de riallades. "És una proposta alternativa divertida. Prefereixo la ironia que la comèdia".

L'actor Tony Corvillo, també en declaracions a l'ACN, ha explicat que el personatge que interpreta és el seductor absolut i sap com tractar a les dones i portar-les al llit. "Tot i això no tot surt com ell espera", ha assenyalat. Ha dit que el film va ser una "bogeria controlada" i ha ressaltat que va ser un plaer treballar amb Cañeque.

Corvillo ha dit que el llargmetratge toca temes molt religiosos i ha ressaltat que no tot és blanc ni negre i hi ha matisos. "Si reflexiones mínimament, et fa pensar. Al cinema actual es pensa poc, però en aquesta hi ha diferents temes que et fan pensar com la religió o les relacions humanes".

Doctor per la Universitat de Yale

Cañeque és llicenciat en Filosofia i Ciències Polítiques. Es va doctorar a la Universitat de Yale amb una tesi sobre la religió i la política als Estats Units, publicada amb el títol 'Dios en América: una aproximación al conservadurismo político-religioso en los Estados Unidos' (Península,1988). Fa 23 anys que és professor titular de Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona i és autor de 'Bienvenido Mr. Berlanga' (Destino 1993), un llibre que recull diverses entrevistes a professionals que van envoltar al director d''El verdugo'. El 1982 va dirigir el curtmetratge 'Carisma', protagonitzat per Fernando Sánchez Dragó que interpreta tres reconeguts 'Federicos' del món de la cultura: García Lorca, Chopin i Nietzsche. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local