Festival Internacional de Cinema Fantàstic

Sitges reuneix una selecta mostra del fantàstic més eclèctic

Takashi Miike ha presentat els seus dos darrers films i ha protagonitzat una classe magistral per als alumnes del Sitges Campus

Takashi Miike. Sitges Festival

Takashi Miike. Sitges Festival

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La vuitena jornada del Festival s‘ha capbussat en diversos gèneres i temàtiques al voltant del fantàstic. El cinema d’autor, els documentals, les sèries de televisió, el thriller, propostes intimistes i històries de supervivència s’entrecreuen avui amb el fantàstic, en una jornada marcada per la visita de Takashi Miike, que ha presentat Yakuza Apocalypse: The Great War of the Underworld i As the Gods Will i ha impartit una Màster Class per als alumnes de Sitges Campus.

La 48a. edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya continua avançant i explorant totes les dimensions cinematogràfiques al voltant del gènere. Avui la sala Tramuntana i el Cinema Prado han projectat la darrera obra d’Andrzej Zulawski, Premi Màquina del Temps d’enguany, que malauradament no ha pogut desplaçar-se a Sitges per motius personals. La pel·lícula, Cosmos (Noves Visions One), és una proposta fascinant basada en una novel·la de Gombrowicz i suposa la tornada al cinema de Zulawski després de quinze anys de silenci fílmic. Avui ha estat el torn també de la plàcida Journey to the Shore (Oficial Fantàstic Competició), de Kiyoshi Kurosawa, un conte de fantasmes narrat des de la sensibilitat i la transcendència; The Survivalist (Oficial Fantàstic Competició), de Stephen Fingleton, una contundent història de supervivència ambientada en un món postapocalíptic on predominen la fam, la misèria i la violència més irracional.; la violenta road movie Enragés (Oficial Fantàstic Òrbita), d’Éric Hannezo, un vibrant remake del clàssic de Mario Bava, Rabid Dogs; o Angelica (Noves Visions One), de Mitchell Lichtenstein, director de Teeth , un melodrama gòtic i lasciu situat a l’Anglaterra victoriana. 

L’eclecticisme de la jornada d’avui té el seu màxim exponent en Takashi Miike, un cineasta hipercreatiu i prolífic que ha tocat pràcticament tots els gèneres. Miike ha presentat avui en roda de premsa Yakuza Apocalypse: The Great War of the Underworld (Oficial Fantàstic Competició), un brillant deliri que combina el món dels yakuza amb el dels vampirs. El director japonès ha comentat que ha rodat una vuitantena llarga de films i que els considera tots iguals, més enllà del seu gènere. “M’agrada utilitzar els finals oberts en les meves pel·lícules perquè reflecteixen la vida mateixa”, ha precisat. Miike ha revelat que ja treballa en dos projectes: “una història situada a Mart, d’aquí a 500 anys, on els homes han de lluitar contra uns escarbats i un film d’època, on el protagonista és un home que, per més que el matin, no mor”.  D’altra banda, el carismàtic director ha impartit aquesta tarda una classe magistral per als alumnes del Sitges Campus.

La sala Llevant de l’Hotel Melià Sitges  ha acollit la roda de premsa de presentació de la cinta de terror The Devil’s Candy, dirigida per Sean Byrne. Byrne, autor de l’aplaudida The Loved Ones, ha manisfestat que li agrada aprofundir en la dimensió psicològica dels seus personatges i que “un psychokiller és molt més interessant quan retrates l’home que hi ha darrere del monstre perquè si no, et quedes només en els estereotips”.  El director australià s’ha definit sense embuts com un director comercial: “M’agrada imprimir un bon ritme  a les meves pel·lícules, no vull que la gent s’avorreixi, tot i que sempre procuro sorprendre i fugir dels tòpics, però per sobre de tot el que busco és entretenir a l’espectador”, ha precisat.

D’altra banda, la sala Tramuntana ha estat l’escenari per a la presentació del documental Smoke and Mirrors: the Story of Tom Savini (Panorama Documenta), un recorregut per la vida i obra del reconegut especialista en maquillatge Tom Savini. Posteriorment, el mateix Savini ha participat en una sessió de preguntes i repostes (Q&A) amb el públic, que ha pogut conèixer de primera mà els secrets d’un dels grans mags del cinema d'horror.

Els amants de les sèries han viscut avui una jornada molt especial a l’Hotel Avenida Sofía. L’espai ha acollit un homenatge a la sèrie Hannibal, on els assistents han pogut degustar una copa de vi i la projecció del darrer capítol de la segona temporada de la truculenta sèrie, protagonitzada per un pertorbador Mads Mikkelsen. Posteriorment, l’hotel acull també el Serielizados Late Show, un show d’humor sobre sèries, edició especial Sitges, amb la participació de Venga Monjas, Carlo Padial, Raquel Sastre i la música d’El Niño de la Hipoteca. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local