ACN |
Vilanova i la Geltrú
04-11-2015 19:39
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Festival Vida de Vilanova i la Geltrú genera un impacte econòmic d'1,3 milions d'euros. Són els diners que es gasten els assistents tant a la ciutat com en l'espai del festival, segons el primer estudi elaborat pels mateixos organitzadors. Les dades, presentades aquest dimecres, recullen que la despesa mitjana dels assistents al Vida és de 62 euros diaris –sense comptar el preu de l'entrada-, que s'eleven a 117 si s'allotgen a la comarca durant els quatre dies del festival. Amb aquestes xifres, l'organització ha assegurat que és l'esdeveniment cultural "de més impacte" a Vilanova. De cara l'edició 2016, ja s'han venut més de 2.000 abonaments, multiplicant per vint la xifra de l'any passat a aquesta època.
A banda dels 1,3 milions aproximats d'impacte directe que genera el Vida amb el públic assistent, els organitzadors han destacat la despesa de gairebé 1 milió d'euros que requereix organitzar el festival –dels quals, 18.000 euros provenen de subvenció municipal-. Del conjunt de despesa, gairebé 214.000 euros són de facturació directe amb una quarantena d'empreses de Vilanova. Xavier Carbonell, co-responsable del Vida, ha remarcat que això denota que el festival té "vocació de territori".
Pel que fa als assistents, entre la primera i la segona edició del festival es va incrementar el nombre de pernoctacions, tant a la zona d'acampada com als diferents establiments hotelers de Vilanova i de la resta del Garraf. En concret, el Vida 2015 va acollir 700 persones al recinte habilitat i va generar 2.000 pernoctacions diàries als hotels, apartaments i càmpings. Aquest és un punt que l'organització es proposa seguir incrementant com a "repte" per poder aconseguir un major impacte econòmic a tota la ciutat.
Respecte el perfil de públic que atrau el Vida, al voltant d'un 20% és de Vilanova i la Geltrú, mentre que un 63% prové d'altres punts de Catalunya i un 12% és de la resta de l'estat espanyol. El 5% restant és públic internacional, que s'ha multiplicat per cinc respecte la primera edició, fet que esperona els organitzadors a impulsar la promoció exterior per seguir incrementant aquesta xifra. Al mateix temps, l'estudi constata que en general hi domina el públic d'entre 31 i 40 anys –representa més del 50%-.
Previsió de creixement
En relació a la venda d'abonaments, Dani Poveda, director del Vida, ha negat que l'increment registrat fins ara es degui a què el públic habitual hagi decidit anticipar encara més la seva compra. Així, ha assegurat que és un senyal inequívoc del creixement que viurà el Vida el proper 2016, quan es celebrarà del 30 de juny al 3 de juliol. En aquest sentit, ha destacat que els assistents que ja han comprat l'abonament estan fent de "prescriptors" i ha dit que aquest és un dels motius que està disparant la venda.
Tot i preveure un important creixement del públic, Poveda també ha remarcat que la voluntat del festival és mantenir un topall de 10.000 assistents diaris per poder garantir l'"excel·lència" dels serveis, la qual considera una "marca" del Vida. Per aquest motiu, ha augurat que de cara a l'edició del 2017 es podria incorporar un tercer dia de concerts al recinte de la Masia d'en Cabanyes –actualment, dels quatre dies del festival, només dos es centren en aquest espai-.
Acumulació de reconeixements
Quan tot just el Vida acaba de rebre el premi Fest com a Millor festival de format mitjà a tot l'estat, aquest dimecres els organitzadors han anunciat que han estat nominats als 'European Festival Awards', també com a Millor festival mitjà, amb un aforament màxim de 10.000 persones. Es tracta d'un reconeixement d'elecció popular que Dani Poveda i Xavier Carbonell confien assolir amb el suport del públic a través de les votacions en línia per poder reforçar així la projecció del Vida a nivell europeu.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!