Orquestra Amics Unesco

Música Solidària crea un cicle a favor del programa contra la pobresa infantil de Càritas

L’Orquestra Amics Unesco Barcelona oferirà concerts a 24 ciutats catalanes, entre elles, Vilanova i la Geltrú

L’Orquestra Amics Unesco Barcelona. EIX

L’Orquestra Amics Unesco Barcelona. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA han presentat aquest dimarts el cicle de concerts ‘Música contra la pobresa infantil’, que destinarà la seva recaptació a Càritas i el seu programa d’atenció a aquesta problemàtica social. El cicle consta de 24 concerts al llarg del 2016, amb un programa de música clàssica a càrrec de l’Orquestra Amics Unesco Barcelona –lligada a la Fundació-, en poblacions com Tortosa, Figueres, Girona, Manresa, Vic, Granollers, etc. Els concerts, dirigits per Gonçal Comellas, oferiran grans obres de Mozart, Haydn, Haendel, Vivaldi i Bach, entre altres, i tindran lloc a esglésies, catedrals i també en equipaments culturals.

El cicle té dos objectius, segons els seus impulsors: Fer arribar la música clàssica arreu de Catalunya, especialment a poblacions i persones on no arriba habitualment, i captar ingressos per compartir amb Càritas la seva acció contra la pobresa infantil.

Els concerts seran interpretats per l’Orquestra Amics Unesco Barcelona (embrió de la Fundació Música Solidària), dirigida per Gonçal Comellas, i cada actuació comptarà amb cors, corals i solistes dels respectius territoris.

Els esdeveniments tindran lloc a esglésies, catedrals, així com també alguns equipaments culturals en una vintena llarga de ciutats i pobles catalans com Tortosa (on arrenca el cicle el proper 3 de gener), Reus, Tarragona, Tivisa, Castelló d’Empúries, Figueres, Girona, Olot, Ripoll, La Seu d’Urgell, Mnaresa, Vic, Bega, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Terrassa, Rubí i Granollers. També s’han previst concerts a Barcelona, a la basílica de Montserrat i a ciutats com Penyíscola i Vinaròs.

El director de la Fundació Música Solidària, Albert Flotats, ha manifestat aquest dimarts que l’objectiu és que els concerts siguin quelcom més “que uns excel·lents espectacles musicals, i que la gent surti convençuda que ha col·laborat a ajudar a la tasca que desenvolupa Càritas amb la seva aportació”.

La directora de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, ha aprofitat la presentació del cicle per recordar algunes xifres relatives a la pobresa infantil a Catalunya, com ara que l’any 2014 el 28% dels infants estaven en risc de pobresa o pobresa crònica. Borbonès ha afirmat que la pobresa infantil “no es veu” i que constitueix “la cara amagada de la pobresa”, degut a la percepció que els infants ho tenen tot resol perquè existeix l’accés universal a la salut infantil, a l’ensenyament o als serveis socials bàsics. “Res més lluny de la realitat”, ha expressat.

Per aconseguir una quantitat suplementària d’ingressos, els organitzadors han creat una ‘fila 0’ a cada un dels concerts, per a persones i enteitats que vuguin fer la seva aportació tot i que no puguin assistir-hi.

A través del conveni de col·laboració entre les diverses entitats organitzadores, Càritas rebrà també en concepte de donació 10 entrades per lliurar a les persones de cada població que cregui convenient, prioritàriament aquelles que altrament no podrien assistir a un concert així.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local