Porta de segle XVIII

El director de Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat visita la troballa a l'església de Cunit

Jordi Agràs ha conegut la darrera actuació efectuada en la qual es va localitzar una porta que podria ser del segle XVIII

El director de Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat visita la troballa a l'església de Cunit. Ajuntament de Cunit

El director de Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat visita la troballa a l'església de Cunit. Ajuntament de Cunit

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Cunit va aconseguit localitzar una porta del segle XVIII de l'església de Sant Cristòfol de Cunit el passat mes de desembre.

Aquesta intervenció va derivar de la important troballa del grup d'estudis cunitencs Delmacio de Conito, que va localitzar a l'arxiu del Marquès d'Alfarràs un plànol en el qual es veu clarament l'església vella, l'edifici nou i l'entorn més immediat com és l'Hostal la Diligència i l'hort de la rectoria.

En aquest document es veu l'existència d'una porta d'accés a l'església vella, que és la que ara es vol intentar localitzar. Precisament, en la búsqueda d'aquesta porta se n'ha localitzat una del segle XVIII en l'actuació que va dur a terme la Brigada Municipal.

Aquest matí, l'alcaldessa de Cunit Montserrat Carreras i el regidor de Turisme i Patrimoni Jaume Casañas, han rebut al director territorial a Tarragona de Cultura, Jordi Agràs, i han fet una visita al lloc de la troballa.

Tot i que no és la porta romànica del segle XII, la porta localitzada és una nova troballa històrica que correspon una reconstrucció de l'església de Cunit datada en el segle XVIII.

Segons Jaume Casañas "La visita ha estat molt positiva, hem pogut explicar i mostrar in situ les característiques d'aquesta porta que no esperàvem trobar. A partir d'ara, treballarem conjuntament per tal d'estudiar futures actuacions. La nostra voluntat és continuar recuperant el nostre patrimoni, que en definitva ens marca quin ha estat el full de ruta històric del nostre poble, molt important per saber d'on venim i com ha evolucionat el municipi".
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local