Fira Musical escolar de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
30-03-2016 19:34
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Des de dilluns dia 4 i fins dimarts 12 d’abril a l’Escola Municipal de música Maria Dolors Calvet es fan un total de 126 audicions de petit format adreçades als 1.942 nens i nenes que cursen de 1r a 4t de primària a les deu escoles de Vilafranca. També l’alumnat de l’Escola Delta-L’Espiga participa en aquesta activitat.
Aquestes audicions configuren la Fira Musical, una activitat de sensibilització musical que des de fa alguns anys organitza l’Ajuntament de Vilafranca amb la col·laboració del professorat de música de les escoles que hi participen. El projecte és força ambiciós i preveu una programació que s’aplica al llarg de quatre cursos escolars. Cada curs es dissenya un paquet de tres audicions, cada una d’elles amb instruments musicals d’una determinada família. Amb això s’aconsegueix que en acabar els quatre primers cursos de primària, els nens i nenes de les escoles de la vila hagin participat en un total de dotze audicions diferents -tres per any- aconseguint un coneixement molt vivencial d’un gran nombre d’instruments i l’experimentació de la música en directe.
Els continguts que es treballen en les diferents audicions es treballen amb el professorat de música de les escoles abans que tingui lloc l’activitat. Això fa que es pugui realitzar un treball previ a l’aula per conèixer els diferents instruments que els alumnes podran escoltar i veure en visitar la Fira Musical. Però el treball no s’acaba aquí, ja que, en finalitzar l’activitat i un cop a l’aula, es continuen treballant tots els aspectes que s’han observat a la Fira Musical.
Enguany, la proposta que s’ha dissenyat consta de tres audicions:
· Instruments de vent-metall: trompeta, trombó de vares, tuba i trompa, a càrrec d’Àlex Ricart, Joan Granados, David Parras i Cati Terrassa, respectivament.
· Guitarra i flauta travessera, a càrrec de Lluís Giménez i Jordi Mestres.
· Piano i clavicèmbal, a càrrec d’Eva Sabater i Eduard Martínez.
Aquests músics, molts d’ells penedesencs, disposen d’una àmplia experiència en el camp de la docència, ja sigui com a mestres en alguna escola o impartint tallers dels diferents instruments.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!