El Casal de Vilafranca crea un concurs de pintura ràpida per a la diada de Sant Jordi. Casal de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
14-04-2016 08:28
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquest any 2016 el Casal commemora el 65è aniversari de la Secció de Belles Arts de l’entitat i ho ha fa amb un conjunt d’actes que tindran lloc des del mes d’abril fins al setembre, amb l’objectiu de donar visibilitat a la pintura i a la trajectòria històrica de la secció.
El primer dels actes programats i que donarà el tret de sortida a les celebracions serà el concurs de pintura ràpida, PREMI VILAFRANCA CULTURA. Un concurs que agafa el relleu de l’antic concurs de pintura ràpida organitzat durant alguns anys coincidint amb l’aniversari de l’entitat al mes de setembre, però que en la represa compta amb un abast territorial més ampli, una dotació econòmica molt superior, la col·laboració de l’ajuntament de Vilafranca i un nom del certamen que el vincula plenament amb la ciutat.
El concurs s’iniciarà a les 10 del matí amb l’obertura de les inscripcions i finalitzarà a les sis de la tarda amb el tancament de la recepció de treballs. Els pintors tindran vuit hores per reflectir l’ambient de la diada de Sant Jordi damunt els quadres i optar als premis que seran anunciats a partir de les set de la tarda, al vestíbul del teatre.
La celebració de l’aniversari continuarà al mes de maig amb un petit cicle de cinema i pintura, organitzat conjuntament amb Cineclub Vilafranca i que durant dos dimarts oferirà dos clàssics del cinema vinculats a l’art: EL TORMENTO Y EL ÉXTASIS de l’any 1965 i LOS AMANTES DE MONTPARNASSE, de l’any 1958. Dos cintes clàssiques que reflecteixen la pintura al setè art, la primera en ple renaixement i la segona, en els darrers anys de la bohèmia parisenca.
El darrer acte anunciat fins ara per l’entitat vinculat a la celebració, serà una exposició que durà per nom ALUMNES I MESTRES i que s’inaugurarà en el marc de la Festa Major de Vilafranca a l’espai d’exposicions del Fòrum Berger Balaguer de la Rambla de Nostra Senyora de la Fundació Pinnae.
Una exposició on es vol mostrar l’evolució de la secció de Belles Arts en l’espai pictòric de la segona meitat del segle XX, però també el paper formatiu de la secció, on mestres i alumnes evolucionen constantment. Un recull d’obres d’alumnes novells i consolidats i de mestres habituals i puntuals de l’escola, que han ajudat a construir el relat de la secció durant més de sis dècades.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!