Festa de la Poesia

Cèlia Sànchez-Mustich: "la festa de la poesia s'ha convertit en una trobada entre poetes i públic"

La Festa de la Poesia de Sitges concreta un acollidor homenatge a set poetes de l'escena literària actual

Joan Duran i Ferrer i Cèlia Sànchez-Mustich, responsables de la Festa de la Poesia. Festa de la Poesia

Joan Duran i Ferrer i Cèlia Sànchez-Mustich, responsables de la Festa de la Poesia. Festa de la Poesia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els propers 17,18 i 19 de juny tindrà lloc la desena edició de la Festa de la Poesia de Sitges, en parlem amb la Cèlia, codirectora junt amb en Joan Duran i Ferrer. La Festa de la poesia de Sitges, és precisament això, una festa. És poesia i arts plàstiques, és poesia i música, és poesia i una festa que es concreta en un acollidor homenatge, any rere any a set poetes de l’escena literària actual.

Enguany, Hilari de Cara, Rosina Ballester, Anna Bou Jorba, Txema Martínez, Jordi Guardians, i Antonina Canyelles són els sis poetes en llengua catalana convidats junt amb el mexicà Orlando Guillén, doncs com cada edició, sempre hi ha una llengua convidada que es suma a les lletres catalanes presents, com en altres ocasions ha estat el cas de les llengües àrab, escocesa o gallega.

“La festa manté la seva essència, el concepte: fer un homenatge a set poetes basat en l’acolliment, les sorpreses i una calidesa estretament lligada a la manera de ser de Sitges... amb espectacle”.

Certament la Festa de la Poesia esdevé un escenari on el protagonisme el comparteixen poetes i poemes, artistes i públic, tot i que sens dubte el grup de poetes és el protagonista principal des del primer moment, amb la tradicional rebuda als poetes a plaça Eduard Maristany (Estació) i l’inici de la popular cercavila que en aquesta desena edició comptarà amb més sorpreses en les màgiques “balconades” , balcons que esdevenen per uns instants un goig per a les lletres, les flors i els visitants.

En essència la Festa de la Poesia s’ha convertit en una trobada entre poetes i públic on lectors i lectores “s’apropen a la humanitat dels poetes i fa que els descobreixin millor”, en paraules de Cèlia Sànchez-Mústich, per qui “ l’estat actual de la poesia reflexa  que hi ha molt bons i grans poetes, en molts casos per descobrir, en el sentit de que han publicat però no se’ls reconeix tant, això sí,  els lectors de poesia de mica en mica van descobrint que poesia no vol dir una sola cosa, que hi ha tantes formes de poesia com de música, o fins i tot de poetes!”.

Notes de música

El programa, com en altres edicions, es completa amb actes on la música acompanya i participa de les lletres. En aquesta ocasió la veu de Judit Nedderman i la música instrumental del Col·lectiu Brossa  posaran la nota durant el Recital de Cloenda, dissabte 18 de juny a les 22:30h als Jardins del Retiro, on els convidats faran lectura de les seves obres i al mateix temps tindrà lloc l’anomenat “concert personalitzat”, on els poetes es delectaran sentint alguna de les seves peces musicals predilectes o significatives.

Espais d’arts

Així és la festa, “la complicitat entre la poesia i les arts” senyala Cèlia Sànchez-Mústich, i una prova en són els set aparadors que mostraran un muntatge plàstic basat en els poemes dels set poetes convidats, obra de l’artista Núria Corretgé i els seus companys d’El Taller.

El programa

Una diversitat d’actes, públics i més íntims, configura el programa de la Festa de la Poesia. Des de l’arribada dels poetes i cercavila inicial, el recital de joves poetes, la batucada amb Markatú, el dinar amb els poetes, el teatre d’ombres en la secció “Captura d’ànimes” on es despulla entre diàlegs i imatges el més íntims de les ànimes dels poetes homenatjats, el recital de cloenda, el recorregut pels aparadors i finalment “els poetes a casa”, fins els actes més íntims dedicats especialment als poetes convidats, com ara especials àpats i l’espai  “Plaers Triats” on un massatge, un passeig per la vila en format especial o algun altre plaer, és ofert als convidats per gaudir, encara més, d’una festa que es converteix en una expressió de tendresa cap als protagonistes i que al mateix temps té cura de que el públic rebem recíprocament la tendresa i el plaer de les seves lletres i les seves veus.

Més informació: http://festapoesiasitges.cat/

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local