A la plaça del Tívoli

El 28è Música a la Vila presenta sis concerts per als dimecres d’agost al Vendrell

El festival començarà el dimecres 3 d’agost amb l’actuació del grup The New Catalan Ensemble que presentarà el seu projecte Ruralisme il·lustrat

El 28è Música a la Vila presenta sis concerts per als dimecres d’agost al Vendrell. Ajuntament del Vendrell

El 28è Música a la Vila presenta sis concerts per als dimecres d’agost al Vendrell. Ajuntament del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els dimecres d’agost, a les 10 de la nit, la plaça del Tívoli del Vendrell acull el festival de música tradicional Música a la Vila. La 28a edició d’aquest festival començarà el dimecres 3 d’agost amb l’actuació del grup The New Catalan Ensemble que presentarà el seu projecte Ruralisme il·lustrat.

El dimecres 10 d’agost, els components de Saurí faran dos concerts: un a les 8 de la tarda h, de caràcter familiar, i el de l’hora habitual, a les 10 de la nit. Aquest dia es podrà gaudir doblement del treball d’experimentació iniciat per cinc músics en una antiga granja d’Albinyana.

El dimecres 17 d’agost, la Cobla Catalana dels Sons Essencials farà sonar melodies, timbres i ritmes en un format de rabiosa actualitat i d’improvisació ètnica.

El dimecres 24 d’agost, Les Anxovetes cantaran havaneres clàssiques i tradicionals d’una manera fresca i amb el toc d’originalitat de ser cantades íntegrament per veus femenines.

I el dimecres 31 d’agost, Roba Estesa, amb el seu “folk calentó”, presentarà el disc Descalces, que és el seu primer enregistrament i que és fruit d’haver guanyat el concurs Sons de la Mediterrània 2015, amb el qual hi ha un conveni perquè el guanyador actuï al Música a la Vila.

Què és Música a la Vila?

L’estiu de 1989 es va encetar Música a la Vila a la plaça Vella del Vendrell i, en aquells moments, fou realment una aventura, ja que donar suport a la música tradicional es creia molt necessari, però el futur era incert pel que feia a l’acceptació per part del púbic. La idea d’oferir un cicle de concerts de música tradicional a l’aire lliure en una plaça vendrellenca unia dues voluntats complementàries. La primera era poder escoltar una música que en aquells moments, i encara ara, gaudia de poca difusió mediàtica i que, per tant, era i és força desconeguda per la majoria de ciutadans. L’objectiu és donar a conèixer i crear escola per als músics que fan treball de camp, recuperant cançons que sols s’han conservat gràcies a la tradició oral i que necessiten ser enregistrades i documentades per conservar un patrimoni cultural important per a tots i, sobretot, per al futur. La segona voluntat era oferir una activitat cultural a la fresca, una nit a meitat de setmana, destinada tant als vendrellencs com als estiuejants que visiten el municipi. I el festival ja ha arribat a les vint-i-vuit absolutament consolidat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local