Institut d'Estudis Penedesencs

Una desena d'equipaments se sumen a la primera Nit dels Museus del Penedès

La iniciativa pretén donar a conèixer el patrimoni del Penedès i ajudar a la difusió dels museus tant per a la gent que hi viu com per als turistes

Nit dels Museus del Penedès. EIX

Nit dels Museus del Penedès. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Una desena de museus i equipaments patrimonials del gran Penedès s’organitzen, sota el lideratge de l’Institut d’Estudis Penedesencs, per tirar endavant la primera Nit dels Museu del Penedès que es durà a terme aquest divendres dia 8 de juliol. La iniciativa pretén donar a conèixer el patrimoni del Penedès i ajudar a la difusió dels museus tant per a la gent que hi viu com per als turistes que durant aquests dies es troben al Penedès.

Aquest divendres dia 8 de juliol els museus del Penedès viuran la seva primera jornada de portes obertes amb diferents activitats. Es tracta d’una de les iniciatives que va sorgir de la taula de "Museus i patrimoni" que es va celebrar el 19 d'octubre del 2013 dins el desenvolupament del Llibre Blanc de la Cultura al Penedès coordinat per l'Institut d'Estudis Penedesencs. Una de les conclusions extretes fou que hi havia poc coneixement dels museus entre sí i que feien falta espais de treball i coordinació entre aquests per tal de començar a treballar conjuntament.

Davant de la necessitat de coordinar-se i promocionar-se conjuntament onze museus i equipaments patrimonials del Penedès s’han adherit a la primera Nit dels Museus del Penedès. Es tracta del Castell de la Santa Creu de Calafell, del Museu Vil·la Pau Casals de Sant Salvador (El Vendrell), del Museu Deu del Vendrell, del Museu de les Puntes al Coixí de L’Arboç, del Centre d’Interpretació del Cava – La Fassina de Sant Sadurní d’Anoia, del Museu del Cau Ferrat i del Museu de Maricel de Sitges, del Museu de l’Esperanto de Subirats a Sant Pau d’Ordal, del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya – Vinseum de Vilafranca del Penedès, del Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú i, també, del Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes de Vilanova i la Geltrú.

L’organització de la Nit dels Museus del Penedès és una iniciativa per aprofitar l’inici de la temporada d’estiu i desmarcar-se així de les celebracions de la Nit dels Museus que ja es duu a terme dins els actes del Dia Internacional dels Museus i de les Jornades Europees de Patrimoni on, la gran quantitat d’activitats d’arreu del país en un mateix dia entren en competència unes amb les altres. La necessitat de començar a crear una marca de Museus del Penedès amb activitats conjuntes és el que ha bastit aquest primera Nit dels Museus del Penedès.

Per aquesta primera Nit dels Museus del Penedès s’ha creat un logotip propi que representa l’estructura de la icona d’un museu clàssic adoptant els símbols propis de la vinya i el mar que representen el territori penedesenc. Alhora, la Nit dels Museus del Penedès es podrà seguir per les xarxes socials amb el hashtag #NitMuseusPenedès

La iniciativa ha tingut molt bona acollida per part dels diferents museus i l’Institut d’Estudis Penedesencs ja ha rebut felicitacions per part d’aquests. Alguns museus han excusat la seva absència per qüestions d’agenda o perquè estan amb obres de rehabilitació però, ja han assegurat la seva adhesió de cara a l’any vinent. Es preveu doncs, que la primera Nit dels Museus del Penedès sigui tot un èxit i que de cara a la propera edició s’hi adhereixin molts més museus.

Les diferents activitats programades per aquesta Nit dels Museus del Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local