Festa Major Alternativa i Popular de Vilanova i la Geltrú. EIX
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
19-07-2016 09:13
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La Festa Major Alternativa i Popular de Vilanova i la Geltrú 2016 vol ser una manifestació clara de la cultura crítica i de la solidaritat, oberta a la participació de totes les persones i col·lectius que, a més de celebrar les festes del municipi, vulguin contribuir a millorar el nostre context social. Enguany, i amb la col·laboració del Casal de Dones, la Festa posarà un èmfasi especial en combatre les desigualtats de gènere i la violència masclista amb una Jornada Feminista que comptarà amb una xerrada sobre ‘Feminismes en l’Actualitat’ de la historiadora Isabel Pérez, la sindicalista Núria Casals i la diputada Anna Gabriel, a més d’un sopar i la interpretació dels ‘Diàlegs de la Vagina’ amb la direcció de Laura Bono.
Avui a l’Ateneu Vilanoví s’anunciaran totes les activitats que conformen la Festa Major Alternativa i Popular, programades entre els dies 28 de juliol i 5 d'agost. Les entitats organitzadores han estat, per aquesta edició del 2016, l’Ateneu Vilanoví i el Casal Popular, i també el Casal de Dones, que han bastit més d’una desena d’actes heterogenis, des dels més informatius fins als de caire musical, per unir la celebració amb el compromís social.
En aquesta nota de premsa avancem, per la seva difusió, els actes principals, que s’acabaran de detallar i de posar en valor a la roda de premsa de demà. Totes les activitats, a excepció del concert i la penjada d'estelades, es duran a terme a la Plaça de les Casernes de Vilanova i la Geltrú.
La Festa Major Alternativa considera que el calendari festiu és un enclavament fonamental en les relacions comunitàries i que, per tant, les celebracions són una ocasió privilegiada per transformar la cultura i reflexionar sobre com teixir una societat més justa. Les violacions perpetrades durant les festes de San Fermí palesen la pervivència de la violència masclista i la urgència que transformem la nostra cultura quotidiana i festiva. A més, la desigualtat de gènere es creua amb moltes altres insuficiències socials (pobresa, desigualtats d’accés a la sanitat i a l’educació, problemes d’habitatge, atenció a la dependència...) i les fórmules repressives que intenten aturar les protestes i les reivindicacions de justícia, com ja denunciava aquesta festa l’any passat. Com sempre, la nostra programació vol posar de relleu el potencial transformador de les festes populars i la seva importància a l’hora de generar xarxes d’intercanvi i d’expressió de preocupacions per a una societat més igualitària.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!