Sitges 2016 s'omplirà del cinema de gènere més actual i innovador. EIX
Redacció |
Sitges
21-07-2016 13:09
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La 49a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya continua sumant títols. El director del certamen, Àngel Sala, ha anunciat aquest vespre algunes de les noves incorporacions a Sitges 2016 en una conversa mantinguda amb el públic a la Fàbrica Moritz de Barcelona. Films de terror, acció i thrillers acabats de sortir del forn s’afegeixen a la programació, en una edició marcada pel 50 aniversari d’Star Trek.
El cinema asiàtic continua donant alegries als amants del gènere amb les confirmacions a Sitges 2016 de quatre films procedents de Japó, Corea i Xina. El primer d’ells és Creepy, un thriller psicològic dirigit pel nipó Kiyoshi Kurosawa, un habitual del Festival amb films com Journey to the Shore, Cure o Seventh Code. Un policia retirat torna a la investigació quan un excol·lega li demana ajuda per resoldre la desaparició d’una família. Un dels còmics manga més violents de la història, Gantz, tindrà una nova i esperada adaptació (en aquest cas, de la història de l’arc d’Osaka), que es podrà veure a Sitges sota el títol de Gantz: O, dirigida per Yasushi Kawamura utilitzant la tècnica de l’animació per ordinador. Des de Corea del Sud arriba The Tunnel, de Kim Seong-hun, la segona pel·lícula del director d’A Hard Day, vista també a Sitges. Aquest drama de catàstrofes té com a protagonista un home que queda atrapat dins un túnel esfondrat. En un to completament oposat, el film xinès The Mermaid, dirigit per Stephen Chow, és una proposta plena d’humor absurd i delirant que ha estat rècord de taquilla al seu país, superant per primera vegada el mig bilió de dòlars de recaptació.
Dels Estats Units arriba la producció de terror independent Anguish, opera prima de Sonny Mallhi. Un film que ha estat comparat amb It Follows, no pel seu argument sinó pel seu punt innovador i sofisticat, que obre nous camins en el cinema de gènere. Un drama angoixant que gira al voltant d’una adolescent de setze anys que pateix un trastorn de personalitat múltiple. També nord-americà és Rupture, un thriller de ciència ficció dirigit per Steven Shainberg (Retrato de una obsesión) i protagonitzat per Noomi Rapace, que interpreta una mare soltera que intenta alliberar-se d’una misteriosa organització que la té segrestada.
Més terror psicològic amb la britànica The Autopsy of Jane Doe, dirigida per André Øvredal, director noruec que va presentar Troll Hunter a Sitges 2011. Dos metges forenses –pare i fill, interpretats respectivament per Brian Cox i Emile Hirsch– reben el cos d’una jove que ha estat assassinada en circumstàncies desconegudes. Durant la investigació descobriran indicis cada vegada més estranys, que els conduiran a conèixer terribles secrets.
Per últim, i directa des de la Quinzena de Realitzadors de Cannes, es confirma Psycho Raman, la cinta índia d’Anurag Kashyap que segueix la vida del serial killer Ramanna al Bombai d’avui en dia, inspirat per l’assassí real de la dècada dels seixanta, Raman Raghav. Un policia addicte a les drogues investiga el cas.
Sitges 2016 –una edició centrada en el 50è aniversari de la saga Star Trek– ja ha anunciat alguns dels seus principals premiats: el veterà actor Max von Sydow rebrà el Gran Premi Honorífic; Bruce Campbell, Paul Schrader, Walter Koenig i Barbara Crampton seran reconeguts amb el premi Màquina del Temps, i Dolph Lundgren amb la Maria Honorífica. Entre les pel·lícules més esperades que ompliran la graella destaquen 31, de Rob Zombie, que visitarà Sitges amb Sheri Moon Zombie; The Neon Demon, de Nicolas Winding Refn; The Girl with All the Gifts, de Colm McCarthy; The Handmaiden, de Park Chan-wook; Proyecto Lázaro, de Mateo Gil; Tenemos la carne, d’Emiliano Rocha, o Hell or High Water, de David Mackenzie, entre més de quaranta títols ja anunciats.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!