Redacció |
Calafell
13-10-2016 09:35
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament de Calafell ha presentat a comparses i carrosses una proposta de canvis en la celebració del Carnaval, que es posarà a prova en la propera edició, del 23 al 26 de febrer de 2017. La novetat més visibles són el canvi de data de les grans rues de Segur de Calafell i del Poble, que intercanvien dia.
Així doncs, la rua de Segur que se celebrava el divendres a la nit passarà a celebrar-se el diumenge a la tarda. I a la inversa: la rua del Poble de Calafell, que tenia lloc diumenge a la tarda, es farà divendres al vespre. El recorregut d’aquesta darrera recuperarà l’històric pas pel cor del nucli antic. I per reforçar la nova rua de Segur, en acabar hi haurà un fi de festa i el lliurament dels premis del concurs de carrosses i comparses.
L’objectiu d’aquest intercanvi de dates és doble. D’una banda, facilitar l’arribada a la rua de divendres a les comparses i carrosses que venen de la rua del Vendrell: l’horari és molt ajustat i amb aquest canvi s’estalvia fins a més de mitja hora de desplaçament. I de l’altra banda, que la rua de Segur guanyi públic, bàsicament familiar, i trenqui amb una imatge, desangelada, de carrers amb molt poc públic.
Una altra novetat és que es limitaran a un màxim de 45 el nombre de grups participants. Amb aquesta mesura es vol aconseguir que l’espectacle de les rues no sigui interminable, com passava fins ara. En cas que hi hagi més inscripcions que places, sempre tindran prioritat les comparses i les carrosses locals.
La tinent d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament, Maite González, ha explicat que “hem tingut en compte les enquestes que vam passar a les comparses i carrosses i la nostra pròpia observació de la problemàtica que havia acumulat el Carnaval”.
L’Ajuntament de Calafell també s’ha reunit amb altres municipis propers, ja que molts grups de Carnaval participen en les rues de diferents pobles, per intentar coordinar millor els horaris. També per establir criteris més o menys unificats sobre el nombre de colles, el nombre màxim de persones per colla, els ajuts econòmics que reben les comparses...
“Provarem els canvis i si alguna cosa no funciona, evidentment, la rectificarem, ajustarem o millorarem. Del que es tracta és de trobar solucions a problemes, molts d’ells antics, que preocupen primer que a ningú a les pròpies carrosses i comparses”, ha destacat Maite González.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!