Juanlu Leprevots, en el seu estudi durant l'entrevista. Eix
Bàrbara Scuderi |
Sitges
18-01-2017 20:35
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
És molt més que una novetat editorial dins del panorama musical nacional. Juanlu Leprevost, músic i compositor, baixista i productor, després de 25 anys als escenaris i en diferents formacions, com Ojos de Brujo i Calima, a banda de les seves infinites col·laboracions amb altres artistes, enceta una nova etapa.
“Una nova etapa és molt més que una culminació”, explica el music, que amb La Madre Music, consolida un so personal i particular que el portarà a la producció d’un treball discogràfic i a nous projectes. La “mare” del projecte és un estudi de gravació, La Cabanya, en un entorn natural, que “permet sensacions diferents, és un espai on no hi ha distraccions i un es pot relaxar de tant en tant i seguir treballant”. D’aquí en deriva el nom del nou segell, un estudi que permetrà no només desenvolupar el seu treball com a músic i compositor (de fet ja treballa amb un nou àlbum) sinó també poder aprofundir en la seva vessant de productor i motor de nous projectes.
Un dels trets característics d’aquest artista de la música, ha estat precisament, la creació de sinèrgies entre músics consolidats i artistes emergents. I precisament aquest mateix, és un dels objectius de La Madre Music i la seva cabanya. Un espai capaç de “nodrir la resta de projectes”.
Leprevost, està en plena creativitat, treballant en el que serà el seu primer àlbum en solitari, sota el seu propi segell i envoltat dels seus amics, com el conegut Dani Macaco, la brillant Gigi McFarlane, Xumo Nunjo, el senegalès Cheik Lo, reconegut a nivell internacional com el millor representant de la música del seu país, i Ramon Mirabet entre d’altres. Tots ells posant veu a les noves composicions de Leprevost.
“Treballo tema a tema, amb una cura especial de tots els detalls i sense presa”, és la seva manera de descriure un moment que es nodreix de les més diverses propostes i aporta al seu projecte, la màgia de la convergència entre ritmes, estils i melodies, que van des del funk, la seva passió, fins al folk o l’electrònica o la música mediterrània, per acabar arrodonint un treball que evoca un so personal, un estil propi, que reuneix en la seva vessant de compositor i productor. Sense deixar el baix, “el meu primer instrument”, el resultat és una música sense barreres ni en l’estil ni en l’idioma.
Entre les primeres col·laboracions, hi ha diferents músics coneguts, com Antonio Ramírez (guitarra flamenca), Ramon Mirabet (veu), Òscar Ferret (piano) i el mateix Leprevost al baix, que formen el grup Cruz del Sur, un dels darrers projectes en que el baixista es mou en els darrers temps, al costat de Calima, que ja ha arribat a la seva dècada d’existència amb quatre treballs discogràfics publicats.
Un privilegi, per EIX DIARI, haver pogut sentir, en primera persona i per primera vegada, les també primeres melodies del nou treball de Juanlu Leprevost. Un luxe per l’oïda i per la imaginació, capaç de trencar les fronteres i reunir sota un particular so, els estils més diversos de la música viva.
Gigi Mc Farlane ha posat veu a un dels temes del nou treball de Juanlu Leprevost
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!