Festival Internacional de Cinema

La indústria cinematogràfica i la literatura fantàstica uneixen esforços al Festival de Sitges

La Federació de Gremis d'Editors d'Espanya i el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya col·laboraran en la cerca d'oportunitats d'adaptació

La indústria cinematogràfica i la literatura fantàstica uneixen esforços al Festival de Sitges. Festival de Sitges

La indústria cinematogràfica i la literatura fantàstica uneixen esforços al Festival de Sitges. Festival de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Federació de Gremis d'Editors d'Espanya (FGEE) i el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya han aconseguit un acord de col·laboració perquè autors i representants del sector audiovisual estudiïn la possible adaptació d'obres literàries a pel·lícules de gènere fantàstic. A través d'aquest acord, que van signar ahir dirigents d'ambdues organitzacions, el Festival es convertirà també en un focus d’interactuació entre els universos del cinema i editorial. La 50a edició del Festival de Sitges se celebrarà del 5 al 15 d'octubre acompanyada d'una programació especial.

La iniciativa ha estat batejada com Taboo’ks i té com a objectiu que productors cinematogràfics i autors estudiïn les possibilitats de convertir obres literàries en projectes audiovisuals. L'acord pretén generar oportunitats a tots dos sectors i, paral·lelament, potenciar Sitges com a plataforma per a la promoció no només de les obres de la indústria cinematogràfica, sinó també per a altres indústries culturals afins. Entre les actuacions programades aquest any també figura la celebració d'una classe magistral a Sitges a càrrec d'una figura simbòlica de la literatura i el cinema. Precisament, aquest 2017 la novel·la adaptada en nombroses ocasions al cinema Drácula, de Bram Stoker, serà un dels eixos argumentals del Festival de Sitges, coincidint amb els 25 anys de l'estrena de la mítica adaptació de Francis Ford Coppola.

El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya –que és el principal festival de cinema fantàstic del món– ha obert el seu focus en els últims anys a la presència de la indústria, que participa en trobades, fòrums i plataformes de venda de projectes audiovisuals. El Festival, al mateix temps, també té una completa programació paral·lela en la qual aborda altres disciplines culturals de gènere fantàstic, com sèries, còmic, art o literatura. La suma de tots dos perfils aporta projecció i recorregut a aquesta iniciativa. De fet, el projecte signat avui suposa el primer pas perquè el Festival es converteixi en un mercat de drets literaris internacional focalitzat en el gènere fantàstic, en una línia similar a l'aplicada per altres certàmens de primer nivell, com Cannes i Berlín.

L'acord es va firmar ahir, per part del president de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya, Daniel Fernández, i el director de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, Xavier Duran.

Segons el president de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya, Daniel Fernández, “existeix una clara vinculació entre el món editorial i el món audiovisual. Tots tenim en ment moltes grans pel·lícules o sèries de televisió que han adaptat obres literàries. Obrir una via de col·laboració amb un festival internacional de la importància del de Sitges ens ofereix noves oportunitats de negoci per a les editorials i un punt de trobada per a tots dos sectors culturals”. Per la seva banda, el director de la fundació organitzadora del Festival, Xavier Duran, destaca que “aquest acord reforça la condició del Festival com a punt de trobada de representants de la indústria cinematogràfica en cerca de noves oportunitats i, paral·lelament, ens permet ampliar la nostra presència en altres territoris de la creació”. El director del Festival, Àngel Sala –que aquest any compleix la seva setzena edició al capdavant del certamen– ha subratllat “el paper que Sitges exerceix com a cita imprescindible i punt de trobada dels fans del cinema, però també dels amants d'altres consums culturals en els quals el fantàstic té un paper rellevant”.

Aquesta iniciativa s'uneix a l'acordada per la FGEE i l'Asociación Madrileña Audiovisual que donarà lloc en la propera edició de LIBER, la Fira Internacional del Llibre, el projecte denominat Rodant pàgines, amb l’objectiu de convertir-se en punt de trobada entre editors, agents literaris i responsables de la indústria audiovisual per explorar vies de col·laboració en àmbits com el cinema, la televisió, el teatre, la novel·la gràfica o els videojocs. La primera edició de Rodant pàgines es desenvoluparà entre el 4 i el 6 d'octubre a Madrid.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local