Màster de Sitges

El Festival de Sitges i la UOC impulsen un màster de cinema fantàstic i ficció contemporània

Els estudis, disponibles a partir de l'octubre, oferiran un recorregut pel procés de producció d’una pel·lícula de gènere

Pla general de la roda de premsa a la fàbrica Moritz del màster de cinema fantàstic amb Francisco Vargas, Josep A. Planell, Miquel Forns i Àngel Sala.

Pla general de la roda de premsa a la fàbrica Moritz del màster de cinema fantàstic amb Francisco Vargas, Josep A. Planell, Miquel Forns i Àngel Sala.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La UOC i el Sitges – Festival Internacional de Cinema de Catalunya han presentat aquest divendres el nou màster de cinema fantàstic i ficció contemporània que s'oferirà a partir de l'octubre. El director del màster, Jordi Sánchez-Navarro, ha destacat que l'objectiu fonamental dels estudis serà oferir "el seguiment de tot el procés de producció d'una pel·lícula", des de les claus del gènere fantàstic, a les tècniques de desenvolupament d'un projecte i fins al procés de comercialització. El màster, que obrirà les inscripcions al mes vinent, està orientat a estudiants del món de la comunicació i de les humanitats, així com a qualsevol persona amb "una capacitat de treball i una formació universitària", segons ha informat Sánchez-Navarro. Els nous estudis tindran una durada de dos anys i s'impartiran majoritàriament en llengua castellana.

Sánchez-Navarro ha ressaltat que és la primera vegada que "es connecta el coneixement d'una institució com el Festival de Sitges, amb un altre d'ensenyament superior com la UOC". El màster, que neix per a formar professionals en el món de la ficció cinematogràfica contemporània i del cinema fantàstic, oferirà la docència online, tot i que, esporàdicament, farà activitats presencials i no obligatòries per profunditzar en aspectes de la matèria, segons ha afegit el director.

La UOC ha inaugurat el nou màster juntament amb el Festival de Sitges perquè "el coneixement no només està a la universitat, sinó que també a fora", el qual es pot estructurar i oferir com a formació, segons ha destacat el rector de la UOC, Josep A. Planell. A més, des de la UOC s'assegira que oferir "formació en àmbits de creativitat i fer-ho online és un fet molt innovador", ja que normalment solen ser continguts més estandarditzats, ha afegit el rector.

Un pas endavant per a Sitges

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha puntualitzat que el nou projecte és "un pas endavant" per a la ciutat i per a la fundació que organitza el festival. Forns ha comentat que fins ara, el certamen era un punt de trobada de la indústria, del talent i dels amants del cinema fantàstic, però que amb el nou projecte s'hi ha afegit un valor més: "el món universitari i del coneixement". "Posarem a disposició dels estudiants tota l'experiència i el coneixement que tenim en l'organització d'un esdeveniment internacional com el Festival de Sitges", ha afegit l'alcalde.

El director del Festival de Sitges, Àngel Sala, ha comentat que un dels objectius principals de col·laborar amb la UOC serà donar a conèixer els aspectes del cinema fantàstic que no són coneguts, com els festivals, les exposicions, les fires de tecnologia que en aquest moment influeixen molt en el cinema de gènere, entre d’altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local