Comença la nova temporada d'arts escèniques i visuals de Vilanova. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
15-02-2018 16:12
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Tot just acabat el Carnaval, la programació cultural a Vilanova i la Geltrú no s'atura i presenta una nova temporada d'arts escèniques, musicals, visuals i cinema que s'allargarà de març a juny. Sota la marca "Escena" es presenta la programació estable dels equipaments escènics i d'arts visuals municipals de la ciutat, amb una àmplia i variada oferta de propostes que es podran gaudir al Teatre Principal, a l'Auditori Eduard Toldrà i al Centre d'art contemporani La Sala.
Com recordava en roda de premsa la regidora de Cultura, Teresa Llorens, la programació es dissenya sota criteris de qualitat i de proximitat, "entenent la cultura com a motor de creixement econòmic i de cohesió social de la ciutat".
La nova temporada combina espectacles professionals amb el programa Singulart, el programa de suport a la creació de la Regidoria de Cultura, que té com a objectiu principal donar suport i oportunitat a la creació que té lloc a la nostra ciutat. A més, compta també amb la complicitat i col·laboració de col·lectius professionals, acadèmics i amateurs de la ciutat dedicats a l'escena.
Així entre les propostes de gran format i de nivell nacional destaquen l'exposició "Una tropa de sensacions errants", de l'artista Jo Milne que planteja un diàleg entre art i ciència, la presentació dels nous discs de Manu Guix i d'Obeses, les obres de teatre "Bodas de sangre" i "Cyrano", l'espectacle de dansa "Cuculand Souvenir", o la instal·lació sonora "Gran hall", de Vacca, i la del Projecte Womart, per al qual l'artista Lula Goce realitzarà una pintura mural de grans dimensions a la façana lateral del CAP Jaume I.
Podeu veure exemples del seu treball aquí.
Aquestes propostes es complementen amb les innovadores obres "El metge de Lampedusa", "Filla del seu pare", interpretada per la vilanovina Júlia Barceló; o els concerts de Celeste Alías & Marco Mezquida, de la vilanovina amb projecció internacional Belen Cabanes & Marina Rodríguez, o de Joncol4, que fusiona música clàssica amb flamenc.
Pel que fa a les propostes familiars, destaquen el grup vocal Kollage amb músiques del món, l'espectacle de circ Mur, un concert per a nadons, o les propostes "L'Endrapasomnis" en el marc de la Fira Conte va! Va de contes, i "La clau", que barreja dansa clàssica i conte infantil.
Com cada temporada, s'organitzen diverses propostes complementàries com l'Escola de l'espectador, el Parlem de música, les visites comentades a les exposicions, un workshop de dansa, trobades amb els artistes, xerrades, un taller de circ, una masterclass de guitarra espanyola, o l'activitat Música en família.
A més, com recorda Llorens, "es continua apostant per apropar la cultura a tots els col·lectius, amb programes com l'Anem al Teatre per als escolars, conjuntament amb Educació, l'Apropa cultura, adreçat a usuaris de centres socials en situació de desigualtat, discriminació i risc d'exclusió social, o l'Escena 25 de la Generalitat per a l'accessibilitat dels joves als equipaments escènics i musicals".
Aquesta temporada també continua la programació de cinema al Teatre Principal amb les propostes del Cineclub Sala 1, del Cicle Gaudí, el Documental del Mes i el cicle Amical Mauthausen, a més del nou cicle Gas Natural Fenosa - Premis Goya que projecta gratuïtament el film Handia dissabte 24 de febrer. La regidoria de Cultura segueix també donant suport al Círcol Catòlic, que programa els espectacles familiars de La Xarxa.
La roda de premsa va servir per presentar l'àmplia varietat de propostes que es programen en el marc del programa Singulart, projecte de Suport a la Creació i producció: exposicions, concerts i produccions escèniques d'entitats, artistes emergents i col·lectiu amateur de la ciutat.
Així, a l'Auditori Eduard Toldrà es podrà gaudir del Medusa Fest, el festival anual organitzat per La Medusa Rocks; "Cantem!, projecte pedagògic Volta el món i torna al born", amb la complicitat de l'Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat per fomentar valors i coneixements musicals entre l'alumnat de secundària; "Invisibles", un viatge emocional, una experiència musical transformadora sobre la immigració subsahariana; "Lux", dels cors de cambra Isquione i Bitxac; a més dels concerts de la Camerata Eduard Toldrà.
També se celebra el Dia Internacional de la Música el 21 de juny.
Pel que fa al Teatre Principal, amb motiu del Dia Mundial del Teatre, es representarà l'obra de teatre social de Tracart "Casa", sobre els refugiats. Teatre fet per joves i dirigit a joves. També se celebra la 4a edició del Tots Dansen, projecte pedagògic que vol apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. Un altre dels espectacles és el conte "la clau" interpretat en dansa per la companyia Ballet Jove Etern Dansa, al voltant del Dia Internacional de la Dansa. També es col·labora un any més amb la Fira Conte Va! Va De Contes, amb una exposició a la sala i una representació de teatre familiar al Principal. Un any més, s'organitza el Nanoteatre, càpsules de teatre representades en diversos espais singulars de la ciutat. L'artista vilanovina amb projecció internacional Belén Cabanes oferirà, juntament amb Marina Rodríguez, "Les percussions grans i petites: tecles i castanyoles" als jardins del Museu Papiol.
A més, se celebrarà el Dia Internacional de la Dansa el 29 d'abril, i el Dia Mundial del Circ, amb la programació d'un espectacle professional, "Mur".
Pel que fa al Centre d'Art Contemporani La Sala, obre la programació amb l'exposició "Imágenes para decirlo" de l'artista Ersi Marina Samará Spiliotopulo, guanyadora del Premi Donart 2018, ; i l'exposició "Experiència i condició" del vilanoví Carlos Ruiz, que ens presenta una reflexió des de la ironia d'alguns aspectes de la condició humana.
L'acte de presentació de la temporada es farà aquest divendres 16 de febrer a les 20 h al Teatre Principal, amb guió de Susanna García-Prieto, direcció d'Àlex D. Capo i presentat per Dafnis Balduz amb el grup de l'Escotilló Jove del Catòlic, conduït per Edu Roig.
Un acte obert i gratuït que servirà per veure un tast de la temporada i fer-se una idea per comprar els abonaments, que es posen a la venda l'endemà dissabte 17 de febrer, a partir de les 11 h per Internet, i a les taquilles del Teatre Principal d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Pel que fa a les entrades, es posen a la venda diumenge 18, també a partir de les 11 h per Internet, i a les taquilles del Teatre Principal d'11 a 14 h i de 17 a 20 h.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!