Rodatge

Municipis del Penedès i Garraf acolliran el rodatge de la pel·lícula 'Sense sostre'

El film, dirigit per Xesc Cabot i Pep Garrido, narra la història del Joan, un sensesostre que decideix abandonar la seva rutina d’alcohol i violència als carrers de Barcelona i emprendre un viatge de final incert

Municipis del Penedès i Garraf acolliran el rodatge de la pel·lícula 'Sense sostre'. EIX

Municipis del Penedès i Garraf acolliran el rodatge de la pel·lícula 'Sense sostre'. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El 6 de març comença el rodatge del llargmetratge de ficció SENSE SOSTRE, dirigit per Xesc Cabot i Pep Garrido. Seran 17 dies de rodatge, fins el 28 de març, repartits entre Barcelona, Penedès i el Garraf.

El film, coproduït per Alhena Production i Atiende Films, narra la història del Joan, un sensesostre que decideix abandonar la seva rutina d’alcohol i violència als carrers de Barcelona i emprendre un viatge de final incert cap a una destinació que només ell coneix.   

La principal singularitat del film és que serà interpretat per persones que han viscut al carrer en algun moment de la seva vida, començant pel protagonista absolut del film, l’Enric Molina. Al film hi participen també les actrius Laia Manzanares (‘Merlí’, ‘Proyecto Tiempo’, ‘Cites’...) i Teresa Vallicrosa (‘Transeúntes’, ‘Joves’, ‘Tarancón. El quinto mandamiento’, ‘El cor de la ciutat’...)

Qui dirigeix i produeix SENSE SOSTRE?

Els directors, Xesc Cabot i Pep Garrido, que ja havien dirigit plegats el seu primer film ‘Bustamante Perkins’ (2013, Premi del Públic In-Èdit Beefeater Barcelona), emmarquen el seu treball dins l’anomenat cinema d’autor, i busquen posar al centre del film l’emoció del personatge protagonista i l’atenció al món i a la vida. El Xesc és també actor (‘El rei borni’, ‘Pop ràpid’) i el Pep guionista (‘La millor opció’, ‘Zulo’) a més de participar com a cineasta des dels inicis al projecte de pedagogia del cinema Cinema en curs de l’associació A Bao A Qu (Premi Ciutat de Barcelona 2015).

El productor executiu del film és Norbert Llaràs (‘Matar a Dios’, ‘Mil coses que faria per tu’, ‘Negre Buenos Aires’, ‘El taxista ful’, ‘Los cronocrímenes’)

Recolzen la pel·lícula institucions i entitats molt diverses, entre les quals destaquen Arrels Fundació, Intermón Oxfam, TV3, l’Ajuntament de Barcelona (Benestar Social), la Diputació de Barcelona, el Instituto de las Ciencias y las Artes Audiovisuales, Fundació la Caixa i Fundació Catalunya Cultura. Durant el primer semestre del 2017 el film va desplegar també una campanya de micromecenatge reeixida amb molta visibilitat (es pot consultar a www.sensesostre.cat)

Hi ha motius per fer SENSE SOSTRE?          

El cens oficial realitzat el passat 17 de maig a tota la ciutat de Barcelona diu que 1.027 persones dormen cada dia al carrer a Barcelona. Possiblement en són moltes més. A tota Espanya n’hi podria haver més de 40.000. I totes amb les que hem pogut parlar comencen el seu relat de la mateixa manera: «Som invisibles». D’aquí que SENSE SOSTRE sigui, sobretot, un gest. El de posar la mirada en allò que preferim no veure, el de donar llum a realitats —potser monstruoses, però sovint també màgiques, misterioses, profundament humanes— que, a força d’ésser ignorades, han deixat progressivament d’existir per a nosaltres. El gest de fer visible l’invisible.

SENSE SOSTRE vol fer caure estereotips com que tots els sense sostres són al carrer perquè volen, que tenen malalties mentals o que la seva família ha trencat amb ells. Estereotips que s'han d'afrontar, treballant les problemàtiques des de l'arrel, sense extreure'n valoracions morals i conclusions culpabilitzadores. Ningú no és al carrer perquè vol, sinó perquè ha estat expulsat de la societat pel sistema. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local