El Centenari de Bernstein i Macbeth, en directe als cinemes de Ribes i Sitges. EIX
Redacció |
Sitges
18-03-2018 11:35
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Leonard Bernstein va ser un dels primers compositors clàssics que va aconseguir als Estats Units un èxit tant popular com entre els crítics. Bevia de fonts eclèctiques - inspirant-se en el jazz i en el modernisme, les tradicions de la música jueva i el musical de Broadway - i moltes de les partitures de Bernstein s'adeqüen extraordinàriament bé a la dansa. Va mantenir una associació especial amb Jerome Robbins, i entre les seves col·laboracions conjuntes figuren Fancy Free i West Side Story. Per celebrar el centenari del naixement del compositor, The Royal Ballet ha unit els seus tres coreògrafs associats per celebrar la varietat dinàmica i el intrínsec caràcter ballable de la música de Bernstein.
El programa inclou dues estrenes mundials del Coreògraf Resident Wayne McGregor i del Associat Artístic Christopher Wheeldon, que suposa la primera incursió en Bernstein de tots dos artistes. Al centre del programa figura la primera reposició de The Age of Anxiety, de l'Artista Resident Liam Scarlett, creat el 2014 a partir de la introspectiva Segona Simfonia de Bernstein. Tant la simfonia com el ballet s'inspiren en el magistral poema modernista de W. H. Auden, escrit en resposta a l'ambient de desil·lusió i incertesa que es respirava després del final de la Segona Guerra Mundial.
L'espectacle 'Centenari de Bernstein' arriba a les pantalles dels cinemes en directe el proper dimarts, 27 de març a les 20:15 h.
La relació d'amor de Verdi amb les obres de Shakespeare va durar tota la seva vida i va començar amb Macbeth, una obra que considerava "una de les més grans creacions de l'home". Amb la seva llibretista, Francesco Maria Piave, Verdi es va proposar crear "alguna cosa fora del comú". El seu èxit queda plasmat en cadascun dels compassos d'una partitura en què Verdi mostra la seva faceta més teatral: és un model constant d'energia demoníaca.
La producció de Phyllida Lloyd per a The Royal Opera, de 2002, és rica en matisos i està tenyida dels colors negre, vermell i daurat. Les bruixes -imaginadas pel dissenyador Anthony Ward com unes estranyes criatures abillades amb turbants de color escarlata- són omnipresents agents de la destinació. Lloyd retrata l'absència de fills dels Macbeth com l'ombrívola tristesa que aguaita darrere dels seus terribles actes. La producció de The Royal Opera utilitza la revisió de l'òpera que va preparar Verdi per a París en 1865 i que inclou la fascinant ària de Lady Macbeth "La llueix langue".
Macbeth es podrà veure el proper dimecres 4 d'abril a les 20:15 h al Cinema Prado de Sitges i a Cinema Ribes.Les entrades ja es poden adquirir anticipadament al preu de 14 € a la taquilla del Cinema Prado de Sitges i de Cinema Ribes, a la Botiga de la Bel situat al carrer Sant Josep, 36 de Sitges i també online a través del les pàgines webs dels cinemes www.cineclubsitges.com i www.cinemaribes.com
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!