Sitges, a punt per a les festes del Corpus i el reconeixement com a Festa Patrimonial. Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
24-05-2018 13:01
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Sitges s’engalanarà de flors del 2 al 10 de juny per celebrar la festivitat del Corpus, una de les celebracions més tradicionals i populars del calendari. Enguany, la celebració estrena nova Comissió de Corpus que encapçalada per Angelina Salesas.
La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha destacat que el Corpus reuneix “tres aspectes rellevants: Tradició, participació i innovació. Tradició, per ser la més antiga; innovació per haver incorporat nous elements que cal promoure i difondre com la sensibilització mediambiental i el reciclatge, i enguany la web de la Festa de Corpus que la Regidoria hem impulsat i coordinat destinant-hi molts recursos i la participació perquè és la festa que més convida a participar, ja sigui amb la confecció de catifes o l’ornamentació de façanes i balcons amb flors”.
La nova pàgina web www.sitgescorpus.cat ofereix tot el material gràfic i històric del Corpus. El contingut digitalitzat és un dels elements requerits juntament amb la documentació que s’ha presentat per aconseguir la catalogació del Corpus com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Eduard Tomàs i Edgar Comas, han explicat com el públic pot accedir a tota la informació del Corpus actual, amb programa, cartell i activitats, però també la documentació històrica, els trams dels carrers on es fa la catifa, exposició de clavells, bibliografia i galeria d’imatges, entre altres elements.
Enguany es guarniran 34 trams de carrer i per complementar la festivitat s’incorporaran activitats culturals. Per primer cop hi haurà el Concurs d’Art Corpus i les obres seleccionades s’exposaran a la Galeria Àgora 3, del 8 al 30 de juny amb l’objectiu de fomentar la creativitat artística. Una altra novetat serà el primer Concert de Corpus protagonitzat per la Coral Sitges Canta, que tindrà lloc diumenge 3 de juny al Teatre Prado.
La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha descrit el cartell de Corpus, obra de l’artista Florència Coll, “destacant que és una imatge que transmet molta tendresa i simbolisme que no defuig la situació que pateix el país, alhora que ret reconeixement als cultivadors i expositors de clavells, imprescindbles per a la Festa”.
Els actes oficials de la festivitat arrencaran dissabte 2 de juny amb la tradicional lectura del pregó i la inauguració oficial de la 79ª edició de l’Exposició Nacional de Clavells i la 28a Mostra de Bonsais i Suiseki. Enguany el pregoner del Corpus anirà a càrrec de Josep Milán, estudiós de la història i les tradicions de Sitges i també amant del teatre i la cultura. El sitgetà pronunciarà el Pregó del Clavell dissabte 2 de juny als Jardins d’El Retiro. Vinyet Caballé, que confecciona la catifa del carrer Santiago Rusiñol des de finals dels anys 70, serà la Pendonista del Penó de la Minerva.
La nit del 2 al 3 de juny, es viurà un dels moments culminants de la celebració quan veïns i veïnes de Sitges treballaran per confeccionar catifes de flors naturals als principals carrers de la vila. Les obres es podran visitar diumenge 3 de juny des de primera hora del matí. Un dels elements principals del Corpus, és la Catifa del Cap de la Vila que aquest any farà el Consorci del Patrimoni de Sitges amb motiu del centenari del Palau de Maricel. El Pati Blau, un altre dels espais emblemàtics, estarà decorat pel Cercle Artístic de Sitges.
Primeres activitats del Corpus
Els actes principals de la celebració tindran lloc el cap de setmana del 2 i 3 de juny, però prèviament s’escalfarà motors amb la inauguració del el Festival Sitges ReciclArt 2018 i l’exposició col·lectiva aquest divendres, a les set de la tarda al Centre Cultural Miramar.
Dissabte, a les set de la tarda, a l’Espai Cultural Pere Stämpfli se celebrarà la Conferència ‘Els 100 anys de la primera Exposició de Clavells’. Una conversa moderada pel periodista Jordi Castañeda, amb Pere Cabot, enginyer agrònom i els historiadors Roland Sierra i Eduard Tomàs.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!