Teatre

Avui, estrena d’ Its all about your hairstyle: el cas Marina Prados, al Foment Vilanoví

Un rerefons polític i íntim, crític i transformador, relacionat amb l’actualitat des de l’1 d’octubre de 2017 fins avui, és el resum de l’obra que s’estrena a Vilanova i la Geltrú aquest vespre

Teresa Bruna, Salva Cuèllar, Montse Obrador, Paula Knüpling i Marina Prados. Eix

Teresa Bruna, Salva Cuèllar, Montse Obrador, Paula Knüpling i Marina Prados. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’atzar, la realitat i la no ficció es reuneixen en una proposta de teatre-documental que ens acosta a l’actualitat des de la perspectiva d’allò que els silencis mediàtics i socials amaguen per por a distorsionar un discurs on el consens ha de ser el protagonista. És una proposta artística, des de la crítica, la reivindicació i la transgressió pròpies de les autores de l’obra: Marina Prados i Paula Knüpling, de la companyia CMD+C.

L’estrena a Vilanova i la Geltrú és aquest vespre, a partir de les 21 hores, i EIX DIARI hem aprofitat l’ocasió per parlar de teatre amb Teresa Bruna, periodista i programadora del Foment ; Montse Obrador i Salva Cuèllar de l’escola de teatre Tracart, i les directores Paula knüpling i Marina Prados, en un moment on el teatre reivindica renovar les propostes, més i millors espais i al mateix temps arribar a un públic expectant, que omple les sales i exigeix innovació i regeneració.

El teatre permet un treball personal i social, és la combinació perfecte “per a que un infant, un jove o una persona adulta treballi la seva personalitat”, ha comentat Montse Obrador. I al mateix temps “ha de ser un reflex de la societat en la que es viu”, afegia Marina Prados.

L’obra, Its all about your hairstyle: el cas Marina Prados, relata un fet real, punyent i colpidor, que apropa a la realitat amb una provocació: pensa-hi. L’argument és un episodi viscut per les protagonistes, que un 23 d’abril a Barcelona disposades a fer un documental sobre graffitis, descobreixen una pintura amb les cares de Merkel, Rajoy i Puigdemont. Els fets són coneguts, els escenaris fàcilment perceptibles i l’evolució dels fets són un misteri o una constatació segons la perspectiva amb que es miri.

Es tracta d’un teatre-documental; una proposta intel·ligent i agosarada, que pot arrencar reflexions i també provocar silencis i ràbies. Però sobretot és una obra necessàriament actual, que trenca estereotips i s’enfronta als prejudicis. 

La necessitat de ser del teatre és l’essència d’una societat que precisa ser escoltada. La veu i la imatge en aquesta obra formen una sanefa perfecte, on els protagonismes són secundaris i el resultat vol ser molt més que un espectacle.

Del teatre a la ciutat, de l’actualitat, de la formació i de la programació hem parlat a la tertúlia que aquí podeu veure.  Anem al teatre?

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local