La banda Temples, amb el vocalista James Edward al capdavant, en el concert del Secret Vida, el 8 de desembre de 2018. ACN
ACN/ Violeta Gumà / Àlex Recolons |
Sant Pere de Ribes
09-12-2018 10:25
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Si en la primera jornada del Secret Vida el públic va descobrir al jove belga d'origen egipci i libi Tamino, el festival ha encetat aquest dissabte amb una aposta coneguda i més propera: El Niño de Elche, que ha ofert un tast de les peces més representatives del seu nou disc 'Antología del cante flamenco heterodoxo'. La proposta experimental de la nit l'ha introduït la improvisació experimental de la violinista Sara Fontán, en contrast amb el 'pop' posterior del músic gal·lès Gruff Rhys, líder dels Super Furry Animals. El plat fort del dia, però, s'ha fet esperar fins quasi a la mitjanit, amb la irrupció a l'escenari principal del rock psicodèlic de la jove banda britànica Temples.
L'any 2014 es van convertir en el grup del moment pel seu àlbum de debut, 'Sun structures', una aposta que els va obrir les portes dels grans festivals com el Primavera Sound, on van actuar en la jornada inaugural. Ara, la formació anglesa ha arribat aclamat al Secret Vida amb un nou disc sota el braç, 'Volcano'.
Amb una estètica del rock dels 60 i fortes influències de The Beattles, el grup de Kettering ha repassat amb solvència alguns dels èxits que els han catapultat fins a la primera línia del panorama musical internacional. El seu vocalista, James Edward, s'ha dirigit en castellà al públic en diverses ocasions i l'ha emplaçat a corejar els 'hits' del grup.
Una actuació de 'catxet secret'
Fent gala del seu humor i transgressió, El Niño de Elche ha aixecat rialles entre el públic assegurant que era un plaer tocar al festival, malgrat que fos tot tant secret que ni tan sols sabien quan cobrarien ells ni quan pagaria el públic. El concert ha recollit alguns dels múltiples registres de l'artista, corejat per un nombrós públic que ja es reunia a primera hora a la sala Hispano Suiza.
El director del festival prometia al públic d'aquest dissabte una major exploració d'estils, que s'ha pogut constatar ja en el segon concert allunyat de convencionalismes. Així, el Secret Vida ha fet espai per la sonoritat experimental del violí amplificat i loopejat de Sara Fontán, acompanyada d'Edi Pou a la bateria.
El festival ha virat després cap a l''indi' pop amb el concert del músic galès Gruff Rhys, que ha presentat al Secret Vida el seu darrer treball en solidari, 'Babelsberg'. L'artista, que ha visitat diverses vegades la ciutat comtal i fins i tot i ha residit, té llarga trajectòria com a vocalista dels Super Furry Animals. El grup americà M.I. L. K. li ha pres el relleu a la sala Grace.
Noves sorpreses i un cartell més ric d'estils
En declaracions a l'ACN abans de l'obertura de portes, el director del festival, Dani Poveda, s'ha mostrat "entusiasmat" per l'experiència inoblidable que suposa el Secret Vida. "Avui serà una nit de noves sorpreses, potser enriquirem més el cartell a nivell d'estil", ha avançat. Combinarà, de nou, propostes artístiques "arriscades", algunes de les quals suposen la primera actuació d'un artista a l'Estat.
Amb tot, el futur del Secret Vida és incert com el mateix cartell. El director del certamen ha explicat que tenen pensades noves "sorpreses" i garanteix que seran "molt exigents" en vistes a una possible propera edició.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!