Concert

Zulabard, de la nostàlgia a la màgia musical

La banda liderada per Rubén Campo amb Ferran Puertas, Biel Solsona i Marc Gómez, presenten el seu primer treball a La Carpa Revolució

Zulabard. Eix

Zulabard. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La interacció d’una sonoritat no exempta de detalls i la virtuositat de la banda, són els millors compliments per a una formació musical com Zulabard. Rubén Campo, líder del grup, confessa que el projecte va néixer d’una profunda reflexió fruit de circumstàncies personals. Res no neix per casualitat. El resultat és una combinació de nostàlgia, talent i màgia instrumental.

Late to wait és el primer àlbum de Zulabard. Un disc ideat en conjunt, del que es va estrenar el primer single l’octubre de 2018 i tres setmanes després ja es publicava l’àlbum sencer. El productor, Jordi Casadesús (La Iaia i Nuria Graham) està darrera d’un treball que ha estat el resultat d’un procés meditat, detallista i “sense pressa”. El recorregut de les deu peces del disc suposen la recreació d’un món amb una textura sonora homogènia, amb clares influències del folk anglès dels anys 70, la calidesa i l’harmonia de la maduresa i la capacitat de renéixer en cada directe.

Demà dissabte Zulabard presenta el seu treball i “noves peces del proper disc”, en un concert en que la posada en escena de cada un dels instruments atorga un nou protagonisme als membres de la banda. Rubén Campo, veu i guitarra; Ferran Puertas, baix; Biel Solsona, teclat i sintetitzadors i Marc Gómez, bateria i caixa de ritmes.

Una intensa i extensa gira, que els porta a recórrer la península i properament també fins a Itàlia, s’atura a Ribes i tampoc és casualitat. El baixista i el teclista, Puertas i Solsona, són dos ribetans, prou coneguts del públic local i comarcal, i el grup assaja també en un local ribetà. Tot i així demà serà el seu primer concert a Sant Pere de Ribes. I en aquesta ocasió hi ha una explicació. L’origen de Zulabard va ser un projecte en solitari, “sempre havia estat vinculat a la música, però no en exclusiva i en fer el pas, primer va ser el disc i després òbviament crear la banda”.  La contundència de Ruben Campo és la màxima expressió de l’honestedat en forma de melodia. “Ara, els nous treballs sonen diferents, es nota que el treball és de conjunt”.

Entre els seus primers videoclips han comptat amb la col·laboració de la model i actriu Brisa Frenoy (en Losing all my time) i s’han fet ja un lloc en l’escena musical nacional, sobretot a través d’una original musicalitat, que esclata en els directes i trasllada nostàlgies i un relat costumista de la vida, a la màgica llum on tot és possible.

Zulabard representa una nova visió del folk-rock, que progressa en la seva instrumentació i ofereix vibracions clàssiques, en un clar homenatge a The Beatles, al mateix temps que creix en una sonoritat pròpia i original. El concert (dissabte 16 de març a les 19 hores a la Carpa Revolució) serà una de les estrenes més esperades de la temporada, després d’haver girat per Oviedo, Barcelona, Santiago de Compostela, Berlin o Amsterdam.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local