Dos Picasso del Cau Ferrat viatgen a Màlaga per a una exposició al Museu Carmen Thyssen. Museus de Sitges
Redacció |
Sitges
02-04-2019 17:12
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Consorci del Patrimoni de Sitges ha cedit dos dibuixos de Pablo Ruiz, Picasso del Cau Ferrat al Museu Carmen Thyssen de Màlaga per a participar a l’exposició Perversidad: mujeres fatales en el arte moderno (1880-1950), que es va inaugurar el passat dissabte i es podrà veure fins el 8 de setembre. El préstec il·lustra les bones relacions i el contacte d’intercanvi professional i de patrimoni entre els dos museus.
Els dos Picasso del Cau Ferrat cedits al Museu Carmen Thyssen són Dues figures femenines: fauna de taberna i Dues dones assegudes: Papellones d’ales cremades. Tots dos estan datats d’entre els anys 1900 i 1901 i són dibuixos al llapis acolorit sobre paper. El Cau Ferrat disposa de quatre dibuixos i un oli de Picasso (vegeu la llista al final d’aquest text), tots integrats en la Col·lecció Santiago Rusiñol.
L’exposició Perversidad: mujeres fatales en el arte moderno (1880-1950) recorre el final de segle XIX i la primera meitat del XX a través d’obres protagonitzades per dones, en què la mirada femenina adquireix un caràcter i identitat pròpia, que supera anteriors visions misògines. A més de Picasso, la mostra presenta obres d’Amadeo Modigliani, Gustav Klimt, Ignacio Zuloaga, Man Ray, Pau Gargallo o Salvador Dalí, entre d’altres. També hi ha pintures realitzades per dones, com Suzanne Valadon, Olga Sacharoff, Maruja Mallo o Delphy Tejero.
La relació entre el Consorci del Patrimoni de Sitges i el Museu Carmen Thyssen és de notable i profitosa col·laboració, i aquesta cessió de dos tresors del Cau Ferrat formen part d’aquesta reciprocitat mútua. Precisament, la institució malaguenya va prestar al Consorci l’oli Baile gitano (1914-21), d’Hermen Anglada Camarasa, que es va poder veure a l’exposició del Centenari de Maricel, instal·lada al Museu de Maricel entre el 15 de novembre de l’any passat i el 24 de febrer. Anteriorment, els Museus de Sitges havien prestat obres de Santiago Rusiñol i Ramon Casas per a la exposició Casas – Rusiñol, dos visiones modernistes, realitzada entre finals del 2014 i començament del 2015 a Màlaga. En la mateixa època, el Museu Thyssen va cedir als Museus de Sitges pintures de Joaquim Sunyer, Joaquim Mir i Eliseu Meifrèn per a una instal·lació al Museu de Maricel amb motiu de la reobertura després de les obres de reforma.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!