Art Museum de Sapporo

Obres de Rusiñol i d’Utrillo del Cau Ferrat acompanyen la ruta japonesa del Modernisme català

L’exposició ‘Barcelona: the city of the artístic miracles’ presenta en cinc ciutats japoneses 120 obres de finals del segle XIX i començament del XX

Obres de Rusiñol i d’Utrillo del Cau Ferrat acompanyen la ruta japonesa del Modernisme català. Museus de Sitges

Obres de Rusiñol i d’Utrillo del Cau Ferrat acompanyen la ruta japonesa del Modernisme català. Museus de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Art Museum de la ciutat olímpica de Sapporo va inaugurar dissabte l’exposició Barcelona: the city of artistic miracles. The essence of Catalonian Modern Art from Modernisme to Avant-garde, que ofereix un complet recorregut pel Modernisme el Noucentisme i les avantguardes catalanes, a través de 120 obres de diferent format: pintures, escultures, dibuixos, fotografies, maquetes, plànols i objectes. L’exposició presenta la transformació que va viure la ciutat en el tombant dels segles XIX i XX i la seva projecció com a territori artístic amb vocació europea. La mostra és itinerant a cinc ciutats japoneses i el Cau Ferrat hi participa amb la cessió de tres obres.

L’exposició suposa una de les mostres més ambicioses per a presentar el Modernisme català a l’exterior. En la seva organització hi participa el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), que ha prestat la major part de les obres. Els altres organismes organitzadors són el Museu de Nagasaki i The Kobe Shimbun. La mostra arriba a Sapporo després d’haver-se exposat a Nagasaki i Himeji. Després de la ciutat olímpica viatjarà a Shizouka i, finalment, acabarà a Tòquio, entre el 8 de febrer i el 5 d’abril de l’ant vinent.

Tres obres del Cau Ferrat participen en la mostra: dues pintures de Santiago Rusiñol, La morfinòmona (1894) i Réverie (1894), i una de Miquel Utrillo, Retrat de Suzanne Valadon (1891). La primera, però, ha estat a les dues primeres mostres (Nagasaki i Himeji) i tornarà en les properes setmanes a Sitges En tractar-se d’un dels tresors del Cau Ferrat, el Consorci del Patrimoni ha optat per a que només estigui pocs mesos fora del seu lloc habitual i no el temps de les cinc exposicions.

A més de Santiago Rusiñol i Miquel Utrillo, Barcelona: the city of artistic miracles  presenta obres de Ramon Casas, Isidre Nonell, Joaquim Sunyer, Joaquim Torres Garcia, Joaquim Mir, Juli González, Josep Clarà, Xavier Nogués i els arquitectes Antoni Gaudí, Puig i Cadafalch i Josep Maria Jujol, entre d’altres. En els plafons de la mostra també hi ha una imatge de grans dimensions del Cau Ferrat.

Barcelona: the city of artistic miracles reflecteix a través de les obres i la seva presentació la transformació de la capital durant les darreres dècades del segle XIX i començament del XX i el seu reflex en el Modernisme com a moviment cultural que va impregnar la ciutat i el país. L’expansió urbanística de la ciutat, l’exposició del 1888, la influència i l’atracció de París i la irrupció del Noucentisme i de les Avantguardes constitueixen el fil narratiu d’una mostra de notable ambició.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local