Cinema Fantàstic

El Festival de Sitges ha venut ja mig miler més d'entrades que en la mateixa data que el 2018

El certamen anuncia l'entrega del primer Premi Queer Kong a la diversitat i la desaparició de la sessió sorpresa

L'anunci del Premi Queer Kong durant la presentació del 52è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, amb els organitzadors i Stop Sida. A

L'anunci del Premi Queer Kong durant la presentació del 52è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, amb els organitzadors i Stop Sida. A

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A una setmana perquè arrenqui el 52è Festival de cinema de Sitges ha millorat el ritme de venda d'entrades respecte el mateix període de l'any anterior. Si al 2018 en aquestes dates s’havien venut 39.213 entrades, aquest any ja s’ha arribat a les 39.864. Un augment d'un 1,6% que s’ha catalogat com de “progressió molt positiva” per part de la directora de la Fundació, Mònica Garcia. Entre les novetats del certament d’aquest 2019 s’hi troba l’entrega del primer Premi Queer Kong dins el I Reconeixement a la diversitat, guardó que pretén premiar les pel·lícules amb aportacions a la comunitat LGTB+. A més, també s’ha anunciat la no celebració de la tradicional sessió sorpresa.

El director del Festival, Àngel Sala, ha destacat que la novetat del Premi Queer Kong, organitzat juntament amb l'ONG Stop Sida, és una “molt bona notícia”, ja que hi ha “grans aportacions dins el gènere fantàstic cap a la mirada LGTB+". Un fet al qual Sala hi ha sumat la condició d’una ciutat com Sitges, “que sempre ha apostat per la diversitat”. Així mateix, el director ha lamentat la desaparició de la tradicional sessió sorpresa i ha argumentat que no han pogut trobar "una pel·lícula de qualitat que pogués quedar fora de la programació. Hem estat a punt de tenir-ne una de bona, però al final el distribuïdor no hi ha accedit i no ha estat possible", ha apuntat Sala.

A més, els organitzadors han anunciat la reducció del nombre de pel·lícules presentades al festival, reduint-se en 30 llargmetratges fins als 170. El director del Festival ha argumentat que es tracta d’una “reducció intencionada, una reacció des del si del festival” amb l’objectiu de “millorar-lo”. En aquesta decisió, Sala ha recalcat que també hi ha tingut molt a veure el calendari de festius d’enguany: “Sense cap pont en els deu dies que dura el festival, és un perill col·locar pel·lícules de matinada”. “Es tracta d’una graella molt més racional, amb 170 llargmetratges es pot fer un gran festival”, ha apuntat el director.

En aquesta línia, des del certamen també han remarcat que no estan preocupats per si la sentència del Tribunal Suprem coincideix amb el festival, perquè l'any 2017 ja es va celebrar el certamen poc després de l'1 d'octubre i el festival es va convertir en una “mena de bombolla que estava a aliena a tot”. “Entenem que aquest any serà igual, i tornarà a ser un èxit”, ha conclòs l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.

El Festival de Sitges 2019 se celebrarà entre el 3 i el 13 d’octubre i aquest any commemorarà els 40 anys de ‘Mad Max. Salvajes de autopista’, tot i que finalment no hi haurà la presència de George Miller. Amb noms a la capçalera com els de Vincenzo Natali, Keith Thomas, Patrick Wilson o Charles Band, el director Àngel Sala ha destacat que es tracta d’un cartell amb un “mix de novetat, recorregut i mestres”, on també hi destaca “una major presència del talent femení”, amb fins a una vintena de títols dirigits per dones.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local