L'Assemblea per a la Dissidència Sexual i de Gènere de Vilanova clama per un carnaval "sense discriminació". EIX
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
04-02-2020 11:29
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'Esquerda, l'Assemblea per a la Dissidència Sexual i de Gènere de Vilanova i la Geltrú, ha fet arribat a totes les entitats del carnaval de la capital del Garraf un comunicat per vetllar per una festa lliure de discrminació. El col·lectiu demana a les diferents associacions, entitats i persones que organitzen o participen en el Carnaval de Vilanova "un canvi d'actitud general per part vostra, perquè el Carnaval també és nostre".
L'entitat defensa que "les persones LGTBI sempre hem estat participant en tots els actes del Carnaval, des de totes les entitats, a vegades decidint ser visibles davant la resta de la població i d'altres patint amb certes situacions que succeeixen". Per això volen dir prou a la lgtbifòbia dins del Carnaval de Vilanova: "Vam néixer el 2018 per donar resposta a una sèrie de necessitats de les persones LGTBI de Vilanova i la Geltrú per transformar la societat actual en què vivim, perquè sigui justa i equitativa".
Apel·lan als canvis que s'han produït en els darrers anys en el Carnaval de Vilanova per combatre el masclisme i sexisme, l'Esquerda clama per "no continuar sent agredides durant el Carnaval ni tampoc la resta de l'any": "No volem que les nostres orientacions sexuals i les nostres identitats de gènere siguin utilitzades sota la "sàtira" com a recurs per fer bromes o insultar altres entitats, perquè si a nosaltres no ens fa gràcia, no és una broma. No volem suportar càntics que perpetuen les xarangues que contracteu com: "Maricón el que no bote" i altres exemples del repertori habitual que fa anys que suportem".
L'Assemblea per a la Dissidència Sexual i de Gènere també reclama poder sortir a la Comparsa amb les seves parelles: "estem fartes que certes associacions no ens permeteu sortir amb la nostra parella a la Comparsa, si no és una relació heteronormativa. Volem anar amb qui vulguem, respectant la vestimenta de cada associació, visibilitzant les nostres identitats i rols de gènere".
El col·lectiu, que busca la complicitat de les entitas del carnaval, vol que "aquest Carnaval cap persona per raons d'orientació sexual o identitat de gènere sigui agredida verbalment, físicament o sexualment" i demana "construir unes festes que siguin espais segurs reals per a totes. Volem unes festes i un Carnaval on la discriminació contra nosaltres i altres col·lectius oprimits no hi tingui cabuda, on es visibilitzi la diversitat que existeix a la nostra població, perquè el Carnaval també és nostre".
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!