Pla obert del Centre d'Interpretació del Cava - CIC Fassina de Sant Sadurní d'Anoia. Imatge del 16 de desembre del 2020. ACN
ACN/ Gemma Sánchez |
Sant Sadurní d'Anoia
17-12-2020 09:41
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Centre d'Interpretació del Cava – CIC Fassina de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) es sotmetrà a una reforma global per revisar els continguts, introduir noves tecnologies i atraure més visitants. L'espai passarà a anomenar-se Centre Cava, "un nom molt més curt i directe", ha destacat aquest dimecres el primer tinent d'alcalde Ton Amat, que ha detallat que les obres de la nova museïtzació començaran a principis de febrer amb la intenció d'estrenar l'espai a les portes de l'estiu. "El Centre Cava ha de ser el pol d'atracció per entrar a Sant Sadurní i després conèixer la resta del territori. No serà només un museu", ha subratllat. El pressupost de l'obra és de gairebé 400.000 euros, la meitat dels quals finançats amb fons FEDER.
Amat ha recordat que ara es compleixen 10 anys de la inauguració del CIC Fassina, motiu pel qual veuen necessària una revisió a fons de l'espai, "ja que els museus d'ara no tenen res a veure amb els del 2010". "Hi ha una nova forma d'entendre'ls", ha remarcat durant la trobada anual amb la premsa amb motiu de Nadal al costat de l'alcalde Josep Maria Ribas.
Amb la licitació imminent el proper mes de gener, el govern desencalla un projecte que va anunciar ara fa un any sense concretar detalls però amb expectatives que el nou espai estigués enllestit pel Cavatast d'aquest 2020. La pandèmia de la covid-19, però, va aturar aquelles pretensions inicials.
Segons han precisat Ribas i Amat aquest dimecres, la nova museïtzació dividirà l'espai en quatre zones: la immersió a les bombolles, els enigmes del Cava, la festa del Cava i el consum. L'Ajuntament destaca especialment l'inici i final del recorregut, els quals auguren que "marcaran" el record de la visita al futur Centre Cava, que mantindrà la mateixa superfície que ocupa ara el CIC Fassina.
Amb l'actualització dels continguts, el govern es proposa ampliar els 4.000 visitants anuals que ara per ara rep el recinte. La intenció és convertir-lo en un "punt d'entrada" al territori, per després animar els visitants a acostar-se a les diferents caves del municipi o bé a l'espai xocolata. Amb tot, Amat també ha destacat que volen situar el museu com el colofó de les visites que actualment reben grans empreses situades a les afores del municipi: "Si aconseguim que vinguin al centre històric, donarem més vida al cor de Sant Sadurní".
Després d'un 2020 amb una activitat turística gairebé irrisòria, Amat s'ha mostrat esperançat en un 2021 més actiu. En aquest sentit, ha assegurat que l'estrena de la reforma museística arribarà "en bon moment", a finals de maig o principis de juny, amb la confiança que els turistes tornaran a Catalunya el proper estiu.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!