Pere Tàpias i Ramon Ferrer Parera, nous segells personalitzats promoguts per la Penya Filatèlica de Vilanova. EIX
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
06-04-2021 09:18
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Pere Tàpias i Ramon Ferrer Parera són els protagonistes dels nous segells personalitzats promoguts per la Penya Filatèlica de Vilanova, coincidint el 75 aniversari del naixement de Joan Collell Xirau, “Pere Tàpias”, i el 150 aniversari de Ramon Ferrer Parera “Piular”. Els segells d’aquests dos personatges vilanovins ja estan disponibles per tots els nostres socis i tothom que n’estigui interessat.
La personalitat i popularitat de Pere Tàpias es construí durant la seva trajectòria com a músic i cantant, amb la seva etapa de divulgador en el mitjans de comunicació i la seva petjada en el món de la gastronomia. També cal remarcar la seva vessant poètica, obra que ha vist la llum recentment publicada per l’editorial vilanovina “El cep i la nansa”. No es pot oblidar el Joan Collell compromès socialment exercint el càrrec del primer Defensor de la Ciutadania de Vilanova i la Geltrú. Se’l podia definir com amant de la conversa i dels plaers de la vida, i tal com es deia en la presentació del seu “Retrats”: “tothom qui el coneixia, sabia que era de Vilanova i la Geltrú, ell en feia gala i n’exercia, com a veí del barri de Mar, però també com a veí d’arreu”.
En Ramon Ferrer Parera era un comercial que havia tombat molt per la península tot i residir sempre a la nostra vila (tenia una targeta on es llegia: Ramon Ferrer Parera, vilanoví cent per cent). La seva labor és reconeguda en activitats locals de caràcter cultural i artístic. El 1929 participà activament en l’organització de la III Exposició d’Art del Penedès. El 1930 va ser el director de la revista Prisma. I el 1935 fou nominat president de l’Associació de Premsa de Vilanova i la Geltrú. Era també un gran col·leccionista de segells, vitoles, rajoles antigues, i d’una forma especial de tot allò que fes referència a Vilanova. La seva tasca editorial començà el 1947, quant ja tenia complerts els 70 anys, amb la reedició de “Los Misterios de Villanueva”. El 1949 inicià la publicació de “Pairalia”, el 1956 publicà “Artesania Vilanovina”, el 1958 “Poetes versaires i rimadors vilanovins”, el 1959 edità “Preludios de mi lira” i per acabar, el 1960 publicà “El Carnaval de Vilanova”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!