Cohesió social

El Vendrell utiltzarà la música com a nova estratègia de transformació urbana i social

Segons la regidora, “la música ha de poder fer-nos millors i ha d’arribar a la gent que habitualment no assisteix a concerts. Tothom hi ha de tenir accés”

El Vendrell utiltzarà la música com a nova estratègia de transformació urbana i social. Ajuntament del Vendrell

El Vendrell utiltzarà la música com a nova estratègia de transformació urbana i social. Ajuntament del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La regidora de Cultura, Silvia Vaquero, ha presentat avui una nova estratègia cultural que pretén fer de la música un canal que ajudi a transformar i millorar l’entorn urbà i alhora cohesionar la societat vendrellenca.  L’estratègia porta per nom “El Vendrell sent la música” i parteix del llegat musical del Vendrell amb figures com la de Pau Casals.

Segons la regidora, “la música ha de poder fer-nos millors i ha d’arribar a la gent que habitualment no assisteix a concerts. Tothom hi ha de tenir accés”.  La voluntat és, segons Vaquero, “fer que al Vendrell es torni a sentir música, però no tan sols en els espais i equipaments habituals, sinó a les places, als carrers i, en especial, en espais urbans poc coneguts en els que fins i tot hi cal una profunda dignificació”.

En aquest sentit, el projecte “El Vendrell sent la música” comportarà un treball coordinat i transversal de diferents regidories com les de Cultura, Urbanisme, Parcs i jardins, Via pública, Educació … Així mateix, també es vol comptar amb les entitats i associacions del municipi, siguin o no de caire musical,  així com amb projectes musicals ja engegats com el Temporada, el FIMPC o el BPFEST, entre d’altres.

Per materialitzar el projecte “Sent la música” també s’han dissenyat noves accions que portaran per nom “In crescendo”. Aquestes seran accions musicals puntuals en espais per redescobrir el Vendrell, que sovint passen desapercebuts. Segons la regidora “no serà estrany que la gent que vivim al Vendrell ens quedem sorpresos de veure un concert en un indret on habitualment hi passem sense fixar-nos-hi”. D’aquesta manera, es pretén que la ciutadania conegui i valori encara més el patrimoni urbà del Vendrell.

La primera acció es durà a terme a la plaça de Ramona Macipe, ubicada entre la carretera de Santa Oliva i el Camí del Tomoví.  En paraules de la regidora, “un espai preciós però que requerirà una important inversió en la seva millora i manteniment”.  Aquest indret acollirà un concert a mitjans de juny i prèviament, s’hi restaurarà l’escultura “La Ramona” de Josep Cañas i s’hi millorarà l’enjardinament i el mobiliari urbà. Més endavant, també s’arranjarà el Pavelló noucentista de la Miguelina.

La voluntat és que aquest any 2021 es puguin programar, com a mínim, dues accions en el marc d’In Crescendo. La regidora ha resumit el projecte assegurant que “creiem fermament que la cultura, i en concret la música, tenen un gran poder transformador: ens empoderen, ens ensenyen a conviure i són capaces de transformar la societat, cohesionant-la i alhora mostrant tota la seva diversitat”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local