Belén Rueda rep el Gran Premi Honorífic del Festival de Sitges de la mà de Juan Antonio Bayona. ACN
ACN/ Pere Francesch / Àlex Recolons |
Sitges
08-10-2021 08:33
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'actriu Belén Rueda ha recollit aquest dijous el Gran Premi Honorífic del Festival de cinema de Sitges i l'ha rebut de la mà del cineasta Juan Antonio Bayona, amb qui l'actriu va treballar a 'L'orfenat'. Rueda ha destacat que al certamen de Sitges "s'hi respira cinema, il·lusió i esperança, i dona oportunitats a molta gent jove que comença amb els seus curts, les primeres pel·lícules i els hi dona veu". Rueda ha rebut el guardó en la gala inaugural de la 54a edició del Festival de Sitges, abans de la projecció a l'Auditori de la pel·lícula 'Mona Lisa and the Blood Moon', d'Ana Lily Amirpour.
Belén Rueda ha esdevingut "una de les reines del crit més cèlebres del cinema fantàstic espanyol", ha destacat el Festival de Sitges. La seva interpretació a 'L’orfenat' (2007) li va valer la nominació a millor actriu als Goya, una categoria que va acabar guanyant al festival Fantasporto. Anys més tard, va repetir en altres títols de gènere molt estimats com el neogiallo 'Els ulls de la Júlia' (2010), thrillers com 'El cuerpo' (2012) i 'Perfectos desconocidos' (2017), i fins i tot la ciència-ficció a 'Órbita 9' (2017).
Rueda, visiblement emocionada després de rebre el premi entregat per Bayona, ha defensat el cinema fantàstic i creu que està arribant al lloc que es mereix. "És una forma d'explicar històries diferents en els quals els sentiments estan portats a l'extrem i quan l'espectador veu una pel·lícula de cinema fantàstic no es queda indiferent i això és el que passa amb Sitges, arribes aquí i et queda al cor", ha dit.
Rueda també és la protagonista del curtmetratge 'La inquilina', que s'ha projectat aquest dijous després que rebés el premi.
Acompanyat per la directora general de la Fundació del festival, Mònica Garcia, el director del Festival de Sitges, Ángel Sala, ha afirmat que el fantàstic és el gènere líder en el terreny de l'audiovisual contemporani perquè és "addictiu, transgressor, innovador i divers. La transgressió i l'inconformisme ens fa més lliures i el fantàstic ens dona més llibertat creativa i de mirada".
'Mona Lisa and the Blood Moon'
"He vingut a Sitges amb totes les meves pel·lícules i et sents com a casa", ha dit la directora de 'Mona Lisa and the Blood Moon', Ana Lily Amirpour, en la gala inaugural, acompanyada a l'escenari pel seu gos. De fet, la cineasta ja va estar a Sitges l'any 2014 amb 'Una chica vuelve a casa sola de noche' i el 2016 amb 'The Bad Batch'.
El film 'Mona Lisa and the Blood Moon', que va tenir la premiere mundial al festival de Venècia, està protagonitzat per una jove amb habilitats estranyes que s'escapa d'un centre per persones amb problemes mentals. Després de la seva fugida, la jove arriba als carrers de Nova Orleans, un lloc ple de personatges pintorescs que començaran a creuar-se en el seu camí.
Ana Lily Amirpour és la primera directora que inaugura el Festival de cinema de Sitges i s'ha mostrat convençuda que no serà la darrera. A preguntes dels periodistes aquest migdia, ha assegurat que "totes les dones volen ser lliures i el gènere fantàstic i el surrealisme et permet ser-ho".
En roda de premsa, la directora ha dit que el film 'Mona Lisa and the Blood Moon' té una gran relació amb el mite dels homes llop, que és precisament el leitmotiv d'aquesta edició del Festival de cinema de Sitges. Ana Lily Amirpour ha admès que sent una profunda connexió amb la lluna. "M'agrada la idea que la lluna tregui l'animal que un porta dins, però per a la meva pel·lícula jo no volia una bèstia coberta de pel, sinó una noia que portava molt temps tancada i la lluna plena la desperta", ha indicat.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!