Álex de la Iglesia dedica el seu nou film a la fòbia al turisme de masses a Venècia. ACN
ACN/ Pere Francesch |
Sitges
10-10-2021 09:59
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Els habitants de Venècia estan cansats del turisme de masses i dels turistes que arriben en grans creuers, i tenen un pla sinistre per acabar amb ells. En aquest context, arriben a Venècia un grup de turistes espanyols aliens a l'amenaça que els espera. Aquest és l'argument de 'Veneciafrenia', la nova pel·lícula d'Álex de la Iglesia, que el director ha presentat al Festival de cinema de Sitges. "Hi havia una intenció d'explicar com destruïm allò que estimem. Quan tots estimem una cosa i no som conscients de la seva importància social ho podem acabar destruint". De la Iglesia creu que és una pel·lícula de suspens més que de terror. "Les pel·lícules no es poden definir, però és una cinta de gènere".
De la Iglesia ha assenyalat que tot va començar en el moment en el qual ell mateix es va sentir culpable per fer créixer el turisme de masses. Precisament estava de viatge a Venècia i va pensar que era una llàstima que una ciutat tan emblemàtica estigués desapareixent pels turistes i ell n'era un més. "Soc un turista com la resta, arribes a Venècia i ajudes a que la ciutat s'enfonsi una mica més".
Tot i això, el director d''El dia de la betia' ha recordat que la ciutat s'ha salvat gràcies a organitzacions com No Grandi Navy, que busca fer fora als creuers que van a la ciutat. "No vull ser pretensiós ni tornar boig a la gent, però volia parlar del tema perquè estigués al cap de tots". En aquest context, ha declarat que això mateix passa a altres ciutats com Barcelona, "on el cor de la ciutat desapareix a mans de gent que no hi viu".
L'actor italià Cosimo Fusco, un dels protagonista de 'Veneciafrenia', ha dit que li agrada el missatge del film. "El turisme que mata la ciutat és el dels grans creuers que venen per unes hores i no aporten res en termes d'economia i és dolent també per la salut de la ciutat perquè és una alteració de l'equilibri geogràfic de l'ecosistema de Venècia".
Álex de la Iglesia ha dit que en totes les seves pel·lícules d'una forma subtil ha inclòs missatges socials i fins i tot polítics. "M'agrada molt que la pel·lícula sembli un 'giallo' o un 'slasher' amb un grup d'adolescent que arriben a una ciutat bella i sinistre". El director de 'La comunidad' ha apuntat: "Tenia la intenció d'explicar com destruïm allò que estimem. Quan tots estimem una cosa i no som conscients de la seva importància social ho podem acabar destruint".
Tom Cruise
Ha admès que rodar a Venècia és molt complicat i que tot l'equip havia d'ajudar a transportar el material per la ciutat, fins i tot els actors. Ha explicat l'anècdota que en aquell moment l'actor Tom Cruise també estava rodant a Venècia amb un equip molt més gran i coincidien amb ells en algunes localitzacions. De la Iglesia ha dit que es van aprofitar de la situació i ha recordat el dia en què Cruise va il·luminar la plaça de Sant Marco i ells rodaven en una cantonada "amb els llums del Tom".
Álex de la Iglesia inaugura amb 'Veneciafrenia' el segell The Fear Collection, creat per Pokeepsie Films i Sony Pictures International Productions, en associació amb Amazon Prime Video.
Actors
Álex de la Iglesia i Jorge Guerricaechevarría signen el guió de la pel·lícula que està protagonitzada pels actors Ingrid García Jonsson, Silvia Alonso, Goize Blanco, Nicolás Illoro, Alberto Bang, Cosimo Fusco, Enrico Lo Verso, Armando di Razza, Caterina Murino i Nico Romero.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!