El Dia Sàpiens atrau a Olèrdola un miler de visitants. Ajuntament d'Olèrdola
Redacció |
Olèrdola
20-10-2021 13:42
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La 11a edició del Dia Sàpiens s’ha celebrat a Olèrdola aquest dissabte 16 d’octubre enmig d’una gran participació. Sumant l’assistència acumulada en cadascuna de les gairebé 30 activitats realitzades, han estat més d’un miler de participants els que han convertit aquesta festa anual de la revista en un gran èxit de públic i en un dia memorable en la difusió dels valors patrimonials d’Olèrdola i de la seva història. Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens, oferia un balanç molt positiu del Dia Sàpiens i subratllava que la festa havia permès que moltes persones, provinents d’arreu del país, descobrissin Olèrdola.
El regidor de patrimoni de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, també es mostrava satisfet per les dades d’assistència i posava en valor la gran afluència registrada en les conferències.
Núria Molist, la responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, valorava la jornada com “una fita” en la promoció d’Olèrdola i exemple de col·laboració institucional. Marta Maragall, responsable de difusió del MAC-Olèrdola, declarava sentir-se agradablement sorpresa perquè les activitats havien acollit molts visitant de fora d’Olèrdola.
Dins de la programació es van incorporar dues activitats que formen part de l’Any Mir Geribert. Pel matí, al Local Nou de Moja, es va presentar aquest personatge històric a través de les intervencions de Josep Tort, Bienve Moya i Oriol Garcia Quera. I per la tarda, al Conjunt monumental, es va fer l’acte de presentació del quadern “Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola. Mil anys després”, amb Xavier Esteve, Bienve Moya i Carles Solé.
Durant tot el dia es van poder fer visites per conèixer el conjunt monumental, amb la ruta de Mir Geribert i la difusió del cas d’Ermegodo, una dona del segle XI. Des de l’Ajuntament es van fer les rutes pel patrimoni de Moja i Viladellops. I no es van descuidar les activitats de natura, amb propostes com la visita teatralitzada conduïda per Guisla pel bosc exterior del Conjunt monumental, així com els tallers d’anellament d’ocells i de construcció de menjadores que van ofertar des del Parc.
Al Local Nou de Moja, després de la conferència dedicada a Mir Geribert, més d’un centenar de persones van seguir la conferència d’Agustí Alcoberro sobre Manuel i Manuela Desvalls, herois del 1714. I de la mà d’Àngel Casals es va poder conèixer el funcionament de la justícia local en el context de la cacera de bruixes.
També va ser molt seguit el taller que permetia saber com feien massatges els romans, “Spa a la romana”, i va despertar interès el taller adreçat als infants que difonia com eren les construccions dels primers habitants d’Olèrdola. Per la tarda, una de les propostes més concorregudes va ser el taller de tir amb arc. El Dia Sàpiens també va permetre conèixer els cellers de Masia Torreblanca i de Viladellops. La cloenda musical la posaven els “Akústic Sound”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!