33a edició de la Mostra

Farrés Brothers i Marcel Gros o Zum-Zum Teatre, entre les propostes destacades de la nova edició de la Mostra Igualada

El certamen adreçat a un públic infantil i jove se celebrarà del 31 de març al 3 d'abril

Farrés Brothers i Marcel Gros o Zum-Zum Teatre, entre les propostes destacades de la nova edició de la Mostra Igualada. ACN

Farrés Brothers i Marcel Gros o Zum-Zum Teatre, entre les propostes destacades de la nova edició de la Mostra Igualada. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La 33a edició de la Mostra Igualada programa més d'un centenar de funcions per a un públic infantil i jove d'un total de 46 companyies. Després d'una edició amb un format híbrid excepcional per les restriccions de la pandèmia, la Mostra recupera la presencialitat total i aposta per "una programació 360º" per a tots els públics i d'un ampli ventall de disciplines artístiques "amb una mirada oberta i crítica al món". Entre les propostes més destacades hi ha les de Farrés Brothers i Marcel Gros o Cia Nueveuno, Ultramarinos de Lucas, Zum-Zum Teatre, Leamok, Roser López Espinosa o Duo Fácil. En un comunicat, la Mostra explica que enguany es recupera la Llotja professional. El certamen se celebrarà del 31 de març al 3 d'abril.

Per defugir de classificacions d'espectacles per grups d'edats concrets, enguany la Mostra Igualada no proposa itineraris però sí les edats recomanades de cada espectacle.

En aquest sentit, any rere any s’aposta per acostar els joves a les arts escèniques amb temàtiques i formats que els interpel·lin. És el cas de 'Nua (Radiografia d’un trastorn)' de Flyhard Produccions / Sala Flyhard i coproduït amb el Teatre Principal de Palma, un retrat en primera persona i sense filtres dels trastorns alimentaris i la imposició de la bellesa normativa. O 'La revolució de les 4 idees' de Dúo Fàcil, un espectacle d’humor groller i reivindicatiu que parteix de la història de tres riders per a reflexionar sobre les desigualtats socials. Una altra de les propostes és 'Hanle' de Leamok, una nova producció de la companyia valenciana emergent que proposa una versió lliure del clàssic de Shakespeare combinant la cultura d’internet, la urbana i la japonesa.

La programació juvenil també inclou, entre d’altres, 'Quanta, quanta guerra…' de Farrés Brothers i cia, la primera adaptació teatral amb una mirada fresca i jove de la novel·la de Mercè Rodoreda.

Entre les propostes per a la primera infància hi destaca un viatge en l’imaginari del món dels musicals de teatre i cinema al concert 'Musicals pels més menuts' de Pels Més Menuts; l’espectacle musical i de teatre d’objectes per a la primera infància amb música de Mozart 'M.A.R.E.' de La Romancera Teatre i 'Bajau de Ponten Pie', una fantasia visual amb la recerca sobre l'element aigua com un intèrpret més en escena.

Amb més de tres dècades de trajectòria i tot un referent del clown, Marcel Gros presenta 'Petit univers', un espectacle molt personal i intransferible. La cia De_paper fa un salt i al costat del director i dramaturg Jordi Palet estrenen 'Miranius. L’aventura d’habitar el món', un repte per la convivència entre bestioles i humans que combina música, teatre i titelles. La ballarina Roser López Espinosa presenta la primera incursió per a públic infantil a 'Cometa', una aventura galàctica per a redescobrir la força de la gravetat, el joc i la imaginació. La cia. veterana La Pera Llimonera estrena 'UИ vestit nou per a l’emperador', una adaptació actual i hilarant del conte clàssic. 'Soc una nou' de Zum-Zum Teatre també és l’adaptació d’un conte on un noi que ha perdut els seus pares fugint del seu país declara que és una nou. La companyia jove anoienca Ka Teatre presenta 'Sota sola un espectacle de titelles' sobre la importància de donar valor a les petites coses del dia a dia.

Entre les propostes provinents d’altres indrets de l’Estat destaca 'Suspensión' de la companyia madrilenya Nueveuno, on es pot veure cinc homes dalt de l'escenari que redimensionen el món del circ i les malabars. També es podrà veure durant la Mostra '¿Cuándo viene Samuel?' de la companyia castellano-manxega Ultramarinos de Lucas, que és una adaptació del món absurd i existencialista del clàssic 'Tot esperant Godot?' de Beckett i 'Tarzán' dels bascos Mar-Mar Teatro, un espectacle original i amb un món sonor envoltant, que recrea la història del mític personatge 25 anys després.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local