Sitges rep més de 100 estudiants de la Universitat de Ciències Gastronòmiques d’Itàlia. Ajuntament de Sitges
Redacció |
Sitges
05-04-2022 16:30
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Més d’un centenar d’alumnes de la Università di Scienze Gastronomiche (UNISG) d’Itàilia visiten Sitges per descobrir un dels principals baluards d’Slow Food locals, la Malvasia de Sitges. El primer grup d’estudiants ha arribat avui a Sitges i els altres 80 ho faran entre l’11 i el 12 d’abril, en el marc d’unes jornades per conèixer la gastronomia de Catalunya.
L’alumnat arriba a Sitges de la mà del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges (CIM), en col·laboració amb Slow Food i la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges. En el marc del viatge visiten diversos cellers i altres espais de valorització del patrimoni gastronòmic a tot el territori. A nivell local, la visita és al Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, on a més de conèixer la història i realitat de la varietat local, els pescadors de Sitges oferiran una xerrada sobre les diferents arts de pesca sostenible i elaboraran un àpat amb diferents peixos de la costa sitgetana. Aquesta experiència forma part del catàleg de productes Mar de Malvasia, que el CIM ofereix als turistes gastronòmics, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Sitges, promotora del turisme pesquer.
Els estudiants d'UNISG adquireixen experiències dinàmiques en la producció d'aliments artesanals i industrials, gràcies a l'educació complementària tant en ciències com en humanitats, formació sensorial i aprenentatge pràctic durant els viatges d'estudi pels cinc continents. Els grups que visiten Sitges són estudiants de tercer any del grau de gastronomia, ciències i cultura, així com del Màster Food Culture and Communications.
La Universitat de Ciències Gastronòmiques és una institució privada sense ànim de lucre reconeguda a nivell ministerial. Fundada el 2004 per l'associació internacional sense ànim de lucre Slow Food en cooperació amb les regions italianes del Piemont i Emília-Romanya, té l’objectiu de formar gastrònoms, noves figures professionals amb competències i coneixements multidisciplinaris en els camps de la ciència, la cultura la política, l'economia i l'ecologia dels aliments. L’objectiu del centre internacional de recerca i educació és renovar els mètodes de cultiu, la protecció de la biodiversitat i la construcció d’una relació orgànica entre la gastronomia i la ciència agrària, per aplicar a la producció, la distribució i el consum responsable.
El viatge de l’alumnat de la UNISG inclou la visita a altres localitats de la comarca del Garraf, zona de renom en el moviment Slow Food, per la riquesa de productes de la terra autòctons com l’espigall.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!