Node Garraf

L'economia circular al Garraf és una assignatura pendent

Aquesta és una de les conclusions de l'estudi que l'Agència Node ha presentat al Consell de Promoció Econòmica del Garraf

L'economia circular al Garraf és una assignatura pendent . Node Garraf

L'economia circular al Garraf és una assignatura pendent . Node Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'informe Diagnosi de l'Economia circular als polígons del Garraf explica que els sectors productius de la comarca tenen una generació de residus industrials significativa, especialment al municipi de Vilanova i la Geltrú. Aquesta major producció de residus va lligada a la major presència d’indústria i àrees d’activitat econòmica.

El 75% dels residus que es generen a la comarca tenen un tractament de valorització externa, mentre que en un 18% dels casos es fa una deposició controlada, mesura que, en la mida del possible caldria reduir en benefici de la valorització. En línia amb els fonaments d’un sistema circular, cal destacar que tot just un 5% dels residus es converteixen en subproducte d'un altre procés industrial, pel que queda molt marge de maniobra per aconseguir una major representació d’aquest tipus de tractament.

L'estudi conclou, però, que "si es té en compte tant la valorització en origen, la gestió de residus com a subproductes, la valorització material externa i la valorització energètica, el percentatge de la comarca (80,2%) està en línia amb les dades generals del país, que és del 80,3%."

De fet, el tipus principal de residus industrials que es generen al Garraf són els derivats de la construcció i demolició, en un 26,6% del total, seguits dels generats per les instal·lacions per al tractament de residus i les plantes externes de tractament d'aigües residuals i la preparació d'aigua per a consum humà i aigua per a ús industrial, en un 22,5%. En tercer lloc estan els residus assimilables als domèstics (cartró, plàstics, etc.), en un 13%.

Pel que fa als consums d'energia elèctrica a la comarca, han baixat significativament respecte als anys anteriors. La instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum podria explicar aquesta davallada. El 21% de les empreses enquestades en aquest estudi afirmen tenir instal·lades plaques fotovoltaiques per a reduir la despesa en energia.

L'estudi encarregat per l'Agència Node a la consultoria Societat Empresa ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local