Els 22 festivals del programa Garraf sona estrenen un joc interactiu per captar visitants. Míriam de Lamo
Míriam de Lamo |
Vilanova i la Geltrú
03-06-2024 19:34
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Els festivals com a pol d'atracció de visitants és la raó de ser de Garraf sona, una iniciativa de l'Agència de desenvolupament econòmic Node Garraf des de 2019 que enguany aplega 22 propostes d'àmbit musical, cultural i gastronòmic, entre d'altres. Per aconseguir que el públic recorri la comarca, el programa estrena una web/app que premiarà tant l'assistència als festivals com la visita a punts emblemàtics a través d'un joc interactiu que atorgarà premis com nits d'hotel, àpats o experiències nàutiques. FIMPT, Nowa reggae, Cubelles noir, Blanc, la Daurada i el Festival Terramar formen part del Garraf sona 2024, que s'ha presentat aquest dilluns a Vilanova i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
La iniciativa va néixer fa cinc anys “per fer força comuna en el tema dels festivals” a la vegada que per aprofitar el seu “pol d'atracció per conéixer la cultura o la gastronomia de la comarca”, segons la presidenta de Node i alcaldessa d'Olivella, Marta Verdejo. La representant de l'agència de desenvolupament econòmic ha destacat que el fet que les propostes s'estenguin durant l'any també contribueix a la “desestacionalització” dels visitants. Les 22 propostes inclouen Jazz antic Sitges, Monocicle, Festival Dona-Art en femení, Dixieland tast, Beer live, Sitges next, Vaivè, Concerts de mitjanit, Barraques de Sitges, el Sitges Film Festival, El Tingladu, la Rua Summer Carnaval, la Festa de la verema, Endimaris Sitges Festival de cinema LGTBIQ+ i Sitges queer fest.
Un joc de realitat augmentada
La principal novetat d'enguany és un joc de realitat augmentada en el que podran participar els i les assistents als festivals del programa, que comptaran amb un tòtem amb un QR que permetrà accedir a la web/app i registrar-se. En un minut hauran de caçar símbols d'un altaveu, obtenint una puntuació que formarà part d'una classificació general. Si bé l'assistència als festivals és el que més punts atorga, visitar espais destacats del Garraf també facilitarà puntuació extra. En aquests casos, es tractarà de llocs geolocalitzats (la Pasifae, la plaça de la Vila de Cubelles, i així fins a un total de 43 indrets) on caldrà trobar el símbol amagat d'un altaveu. El joc, desenvolupat per l'empresa Som experiències, estarà disponible en un parell de setmanes segons el seu desenvolupador, Albert Mozó. La iniciativa respon a la voluntat de “com poder fer que a través dels festivals la gent consumeixi territori”, segons el responsable de turisme de Node Garraf Jonatan Aleman, qui també recorda que l'any 2020 es va calcular que els festivals del programa sumaven més de 250.000 participants i generaven més de 1.100 llocs de treball. La xifra actual supera amb escreix els 300.000 assistents, segons Node.
El cartell i el fulletó-calendari de Garraf sona d'enguany ha anat a càrrec d'Irene Garzie, amb una imatge d'una noia “que posa en valor els sentits: l'oïda, el tacte i la vista”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!