Els vehicles d’època tornen a brillar al Ral·li Barcelona-Sitges. Foment de Sitges
Redacció |
Sitges
07-04-2025 15:11
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El passat diumenge 6 d’abril, el Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges va tornar a convertir-se en un autèntic espectacle sobre rodes. Amb 67 edicions a l’esquena, l’esdeveniment va tornar a captar l’atenció de centenars de persones, tant a Barcelona com a Sitges, que no es van voler perdre el pas de la caravana de vehicles antics, molts d’ells amb més de 100 anys d’història.
Tot i la incertesa meteorològica dels dies previs, el matí va arrencar amb un sol radiant que anunciava una jornada immillorable. A les 10.30 h en punt, després de la tradicional baixada de bandera a càrrec del regidor de Cultura de Barcelona, Xavier Marcé, i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, els cotxes van començar la ruta des de la plaça Sant Jaume.
Un recorregut amb imatges inèdites
Una de les novetats d’enguany va ser el canvi d’itinerari a Barcelona. Les obres a la Rambla van obligar a redissenyar el trajecte, que per primera vegada va passar per Via Laietana i va oferir una imatge fins ara inèdita: la caravana passant pel costat del monument a Colom, regalant estampes espectaculars per al record.
Joies centenàries i una passió compartida
Dels 76 automòbils inscrits (i 11 motos), gairebé tres de cada quatre superaven el segle de vida. Entre les joies destacades, el Renault Type G de 1901 de Cèsar Pau Alentorn —el més antic del ral·li— va tornar a obrir la marxa. També va ser molt celebrat el retorn del Ford T de 1927 de Santiago Peribañez, que ja va participar en la primera edició del ral·li l’any 1959.
Entre els vehicles més fotografiats hi havia dos models cedits per Škoda, patrocinador de la prova: un Laurin & Klement de 1926 i un Škoda 645 de 1930, aquest darrer fora de concurs pel seu any de fabricació.
Participació, elegància i premiats
Com és habitual, el ral·li va acabar a Sitges sense incidents remarcables, gràcies també a la tasca dels membres del Ribes Motor Club i la logística del RACC. Allà, els participants i el públic van poder gaudir de diverses activitats, amb estands de Heineken 0.0 i Škoda, entre d’altres.
En l’àmbit competitiu, els premis van reconèixer tant l’antiguitat com l’elegància dels vehicles i dels seus ocupants. Destaquen el premi al cotxe més antic per a César Pau, el reconeixement al participant més jove, Lorenzo Calsina, o el guardó a la senyora més elegant, concedit a Mdme. Gelis.
A continuació, alguns dels guanyadors per categories:
Classificació automòbils (per grups d’antiguitat):
Grup I (fins a 1908): Juan M. Carbonell (Chenard Walker Sport – 1907)
Grup II (1909-1914): Michelle Miresse (Unic Phaeton C2 – 1909)
Grup III (1915-1920): Eliane Fougere (Delage CO – 1917)
Grup IV (1921-1928): Humberto Ros (Fiat 501 – 1923)
Classificació motos:
Javier Serrano (Harley Davidson WL 45 – 1937)
Premi a l’elegància:
1r – Antoni Isern
2n – Família Arderiu Freixa
3r – Humberto Ros
El Ral·li Barcelona-Sitges 2025 ha estat organitzat per Foment de Sitges, amb la col·laboració dels ajuntaments de Sitges i Barcelona, i el suport de patrocinadors com Škoda, RACC, Heineken 0.0 i Caves Pere Ventura. Una edició per recordar, que consolida una vegada més aquest esdeveniment com una cita imprescindible per als amants dels cotxes històrics.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!