El futur de Caixa Penedès

L'últim compte enrere a Caixa Penedès

A partir d’aquest mes de juny, tots els treballadors de l’entitat passaran a cobrar ja les nòmines a nom del Banc Sabadell

El 12 d’octubre, dia de la Hispanitat, és la data escollida per la integració definitiva

A partir de llavors es quan es decidirà si es manté el nom de Caixa Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A partir de l’1 de juny els 2.000 treballadors de Caixa Penedès-BMN passaran a cobrar les nòmines directament del Banc de Sabadell, el que es considera internament el primer pas clau cap a la integració de les dues entitats financeres, que darrerament ja s'han presentat plegades en diversos actes públics escenificant aquesta unió.

Tot i que el client encara no notarà res en les oficines, a partir d'aquest 1 de juny s'inicia un període d'aproximadament tres mesos en el que el personal de Caixa Penedès rebrà formació específica adreçada a saber utilitzar correctament el programari del Banc Sabadell, el sistema que s'implementarà a les oficines de l'entitat penedesenca a molt estirar a mitjans d'aquest mes d'octubre.

Concretament, i segons ha pogut saber Eix Diari, la direcció del Sabadell treballa amb la data del 12 d'octubre -la festa del Pilar- per tirar endavant aquest segon i definitiu pas cap a la integració total de les dues entitats en una de sola.

Si no hi canvis de calendari, el planning actual contempla traspassar durant aquell cap de setmana (12 i 13)  tots els documents i arxius de Caixa Penedès-BMN  cap al sistema informàtic de Banc Sabadell, de manera que el dilluns 14  les oficines dels dos bancs treballin amb la mateixa aplicació i puguin oferir ja els mateixos productes als clients.

En paral•lel a aquesta data, Banc Sabadell banc té previst redistribuir l'organigrama directiu -encara es manté el mateix que hi havia abans de la compra- i decidir que fa amb el possible excedent de treballadors. En un principi, segons fonts properes a la negociació, la idea del Banc Sabadell és mantenir el màxim nombre de persones en plantilla i, en el cas d'haver de prescindir d’algú, optar per fórmules que no incloguin expedients de regulació d'ocupació, com les prejubilacions.

Aposten per una única marca

Un cop quedi tancada aquesta integració arribarà una segona fase en la que encara s'hauran de prendre decisions transcendentals que, de fet, ja s'estan estudiant. Una d'elles és decidir amb quantes oficines ha de comptar el banc després del procés.

Actualment a Catalunya i l'Aragó -les dues comunitats on coincideixen sucursals de les dues entitats- n'hi ha unes 800, una xifra que des del Sabadell es considera massa elevada i que es pretén reduir a poc més de 600. Es treballa, de fet, amb la idea de suprimir-ne unes 150, tot i que ara mateix la xifra encara no és definitiva. Pel que fa al personal d'aquestes 150 oficines, la intenció és que acabin redirigides cap a un altre departament.

Sobretot, però, la gran decisió que s'ha de prendre a partir d'octubre és el nom de la marca. Ara mateix les opcions són vàries. Tot i això, segons ha pogut saber Eix Diari, des de la direcció del Banc Sabadell es preferia que només hi hagués un únic nom per a les dues entitats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local