Pla general de la fàbrica de Saint Gobain a l'Arboç. ACN
ACN/ Gemma Sánchez |
L'Arboç
11-10-2016 19:38
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El president mundial de Saint Gobain, Pierre André de Chalendar ha lloat la situació de la companyia al conjunt de l’estat espanyol, assegurant que aquest 2016 l’activitat de la firma creixerà “entre un 5 i un 10%”. “A Espanya estem en un moment molt important”, ha afirmat. En una visita aquest dimarts a la fàbrica de l’Arboç, Chalendar ha destacat el comportament a l’alça del sector de l’automoció i la construcció, mentre ha lamentat que l’activitat en l’àmbit de les infraestructures “es troba una mica aturat”. Pel que fa al futur més imminent, el màxim responsable de Saint Gobain ha assegurat que la companyia apostarà per digitalitzar el procés de fabricació de vidres per a automòbils, alhora que s’adaptarà al sector dels vehicles intel•ligents.
Pierre André de Chalendar ha assegurat que aquest 2016 les fàbriques de Sant Gobain a l’estat espanyol “tindran una de les taxes de creixement més altes” d’Europa. En aquest sentit, ha valorat positivament l’augment d’activitat en els negocis relacionats amb l’automòbil i la construcció, que preveu que creixeran en nivells entorn el 10%, sense descartar que siguin superiors. En contrast amb aquests sectors, Chalendar ha reconegut que el negoci de les infraestructures està fent disminuir les xifres globals, i ha senyalat la manca de govern a l’estat espanyol com a causa principal.
En el cas de l’automoció, el president de Saint Gobain ha descartat que la companyia tingui previst invertir en ampliar les plantes de producció, ja que ha assegurat que actualment les fàbriques tenen capacitat per créixer, de manera que la prioritat passa per “millorar la qualitat i reduir costos”. Al mateix temps, però, ha avançat que l’aposta de Sant Gobain es centra ara en la introducció de la tecnologia digital, la intel•ligència artificial i l’ús del ‘Big data’.
Segons Chalendar, la inversió en aquest àmbit es focalitzarà en la formació dels professionals. No ha quantificat quin serà el cost d’aquesta adaptació ni quin serà el calendari de treball, el qual ha supeditat a l’activitat de la fabricació d’automòbils, preveient que serà un procés que culminarà “en menys de 10 anys”. “La fàbrica de l’Arboç es mourà a la velocitat dels clients, que són els fabricants de vehicles”, ha dit.
Simultani al procés de digitalització de la planta del Baix Penedès, el president de Saint Gobain ha avançat que la companyia treballa per adaptar la producció de vidres als nous vehicles de conducció intel•ligent. Chalendar no ha volgut entrar en detalls sobre aquesta qüestió, però ha assegurat que la firma està preparant “coses molt interessants” respecte la navegació automàtica aprofitant que el vidre cada cop té més superfície en l’estructura dels vehicles.
“Esforços” en sostenibilitat
La visita de Pierre André de Chalendar a l’Arboç ha estat l’última parada d’un recorregut a les fàbriques de Catalunya amb motiu de la jornada mundial de la Seguretat al treball i la protecció del medi ambient. En relació a la sostenibilitat, el president de Saint Gobain ha demanat “comprensió” a l’administració a l’hora d’exigir limitacions d’emissions, i ha defensat que la indústria “és part del problema, però també de la solució”. Així, ha garantit que els vidres que la firma fabrica per a la construcció contribueixen a l’estalvi energètic: “En tres mesos d’ús d’un doble vidre s’ha compensat la despesa en emissions perquè es redueix l’ús de la calefacció”.
Chalendar, però, ha matisat que aquest fet no va en detriment del compromís de la companyia en la preservació del medi ambient. En aquest sentit, ha anunciat que Saint Gobain preveu reduir un 20% les emissions de C02 des d’ara i fins l’any 2025. “És molt difícil, però el balanç global serà molt positiu”, ha afirmat, reconeixent que “cal fer esforços”.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!