Covides

Les tècniques vitivinícoles respectuoses amb el medi ambient centren les Jornades de Viticultura de Covides

Hi ha assistit 150 persones entre socis, tècnics i representants de l’administració

Les tècniques vitivinícoles respectuoses amb el medi ambient centren les Jornades de Viticultura de Covides. Covides

Les tècniques vitivinícoles respectuoses amb el medi ambient centren les Jornades de Viticultura de Covides. Covides

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les cinquena edició de les Jornades de Viticultura que organitza anualment Covides, s’han centrat en la presentació d’estudis i tècniques de treball respectuoses amb l’entorn i el conreu de la vinya. Unes sessions on hi han participat membres del Servei d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DAAM), de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), així com investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) i de l’Institut de Ciències de la Vinya i el Vi de la Rioja. Covides organitza anualment aquestes jornades tècniques per a donar a conèixer als seus socis, l’actualitat del panorama vitivinícola del moment.

Una experiència de 4 anys al Penedès

El catedràtic i membre del grup de recerca de sòls i aigües de la UdL, Josep Maria Villar, ha presentat un estudi de fertilització realitzat durant 4 anys al Penedès. L’element principal de l’estudi era la incorporació de nitrogen durant l’aplicació de diversos tipus de fertilitzants. L’assaig, que presenta 12 tesis, demostra el canvi de variables abans i després d’aplicar aquest component, i la importància que aquest té en les fermentacions de mostos.

El maneig sostenible del sòl vitícola a partir de les cobertes vegetals

Un dels temes del que més es parla a dia d’avui és de les cobertes vegetals. L’investigador del Servei de Viticultura de l’Institut de Ciències de la Vinya i el Vi de la Rioja, Sergio Ibáñez, ha fet una radiografia sobre l’actual aplicació d’aquest tipus de tècnica agrícola. Ibáñez ha destacat el bon funcionament de les cobertes vegetals amb rec de suport. A més ha presentat un estudi que demostra com la instal·lació de cobertes, redueix entre un 20 i 30% el potencial productiu.

A les jornades també es van tractar temes com l’impacte del coure en l’agricultura en sòls agraris per part de l’investigadora del Programa de Gestió de Residus Orgànics, Assumptció Anton, i les formes més adecuades d’aplicació de fertilitzants segons el tipus de terres, de la mà de l’investigador del Programa d’Ús Eficient de l’Aigua. Tots dos programes es desenvolupen a través de l’IRTA.

Les jornades van comptar la presència del director territorial de Barcelona del Servei d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Pena, i del cap de la secció d’Agricultura i Servei de Sanitat Vegetal de Barcelona de la mateixa organització, Jaume Rosselló. Tots dos han destacat la gran importància de continuar celebrant jornades d’aquest format, on es doni a conèixer als agricultors les novetats en investigació agrària i els beneficis que això pot comportar en el seu dia a dia.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local