Rússia premia l'audiovisual “DO Penedès 2.700 anys d'història”. EIX
Redacció |
Vilafranca del Penedès
05-03-2020 09:28
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’audiovisual “DO Penedès 2.700 anys d’història” ha sumat un nou reconeixement internacional. El vídeo corporatiu de la DO Penedès realitzat per la productora de Vilafranca del Penedès ha estat reconegut com a millor curtmetratge documental del Eurasia International Monthly Film Festival de Rússia. La peça és el resultat d’un projecte treballat al detall, per tal de transmetre l’herència i el patrimoni vitivinícola del Penedès. Un territori que es caracteritza pel cultiu de la vinya i l’elaboració de vi, però també per paisatges que enlluernen als visitants i productes d’alt prestigi a nivell internacional.
2.700 anys d’història en 3 minuts
El vídeo neix després de la presentació d’una nova estratègia per la DO Penedès a inicis del 2018. Els eixos de treball lligaven amb el llegat vitivinícola i la potenciació de l’alt nivell dels vins Penedès. Sota aquesta premissa, Punt TV va començar a crear el projecte audiovisual. Després de més d’un any d’intensa feina per a trobar els escenaris i elements propis i singulars del Penedès, el resultat és un vídeo que sintetitza la personalitat del territori penedesenc i el seu patrimoni vitivinícola: les vinyes, els cellers, la gent, el prestigi dels seus vins...
La bona acollida del públic d’aquest audiovisual s'hi sumen els múltiples reconeixements que ha rebut en diferents certàmens i festivals internacionals, com haver estat seleccionat a el Lift-off Global Network (Regne Unit), l’International Wine Film Festival (Estats Units) i haver guanyat el Premi Collita en la darrera edició del Most Festival Internacional del Vi i el Cava.
Per al realitzador i director de Punt TV, Jordi Escofet, “la peça és el resultat d’un treball molt minuciós, sempre buscant la imatge que ens permetés transmetre a la perfecció com és el Penedès i aquesta denominació d’origen vitivinícola”, i afegeix “una part important durant la realització del projecte han estat els cellers, sense la seva col·laboració no hagués estat possible”. Aquesta manera de treballar buscant sempre allò especial i singular, va portar a la productora a rodar durant 12 mesos, milers de minuts d’imatges. Amb una estètica molt elaborada, l’audiovisual combina detalls del cicle vegetatiu de la vinya o processos d’elaboració del vi, amb canvis de ritme visual i sonor on es mostren paisatges emblemàtics del Penedès i altres elements culturals i folklòrics propis del territori, com els Castellers de Vilafranca.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!