La xarel·lo i les varietats autòctones de la DO Penedès conquereixen Londres
Gran acollida dels vins Penedès elaborats amb varietats autòctones en la segona edició de la trobada amb professionals a Londres
- Redacció |
- 09-12-2024
Gran acollida dels vins Penedès elaborats amb varietats autòctones en la segona edició de la trobada amb professionals a Londres
Els criadors posaran a la venda més de 1.800 exemplars d’aviram entre peces vives, trossejades i cuinades
La Master of Wine Sarah Jane Evans MW hi serà present. La DO segueix treballant l’objectiu d’internacionalització dels seus vins
Les degustacions gastronòmiques s’han exhaurit
Tot i que la maduració i la qualitat ha estat bona, l'afectació de la sequera, el míldiu i el mosquit verd ha marcat la verema
Els vins Penedès han participat en gairebé una vintena de cursos de tot l’estat en dos anys per donar a conèixer els vins de la DO Penedès als futurs professionals
Les pèrdues més severes es constaten a Costers del Segre i Pla de Bages, amb un descens de la collita de més del 70%
La DO confia que aquesta verema els set elaboradors superin els 15.000 litres de vi
La previsió és millorar la collita global d’un 2023 “en què les vinyes van tocar fons”
Tots els viticultors que, per les raons que siguin, considerin que la seva producció serà superior, poden demanar un augment del rendiment per a les vinyes
Els Monjos, Castellet, Sant Martí Sarroca i Font-rubí són les zones més afectades
Pagesos i vinicultors constaten una “mortaldat important” a les vinyes del Penedès tot i les últimes pluges. El sector debat com fer reserves de vi per al cava, incrementar el premsat i disposar d’aigua regenerada o dessalada
Entre els canvis més destacats, cal remarcar per part de la DO Penedès, la certificació ecològica obligatòria a partir de la verema 2025
Els vins també van ser protagonistes de l’esdeveniment amb un tast de maridatge de vins de la DO Penedès i Xató, realitzat per Pep Trias, de l'Acadèmia Tastavins
Lourdes Sánchez: 'aquest és un espai històric i molt emblemàtic, en una zona que hauria de ser revulsiu comercial. Treballem perquè aquest sigui un punt central de l’activitat comercial de Vilafranca'
Cinc nous cellers han rebut la seva distinció a mans del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, David Mascort, i de la directora general de l’INCAVI, Alba Balcells
El jurat ha destacat el seu compromís per liderar la primera DO que esdevindrà 100% ecològica el 2025
Gemma Romeu, regidora de Turisme de Vilafranca del Penedès: 'La fira ofereix una fusió única entre el vi i el gall del Penedès, creant una explosió de gastronomia territorial amb productes de quilòmetre 0'
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local