La Fundació Pinnae acull a Vilafranca la VI Trobada Anual de Fundacions Especials de Catalunya. Fundació Pinnae
Redacció |
Vilafranca del Penedès
17-11-2021 08:55
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El passat dimecres 10 de novembre de 2021, la Fundació Pinnae, va acollir a la seva seu emblemàtica del Fòrum Berger Balaguer, la VI Trobada de Fundacions Especials que se celebra anualment convocada pel Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.
La trobada organitzada per la fundació penedesenca va ser presidida per Jordi Cabrafiga i Macias, secretari general del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya i Martí Solé i Bordes, president de la Fundació Pinnae, aplegant responsables de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor, així com responsables de la Fundació Catalunya – La Pedrera, la Fundació Iluro, la Fundació Antigues Caixes Catalanes, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, la Fundació 1859 Caixa Sabadell i la Fundació Pinnae, excusant la seva assistència la Fundació Antiga Caixa Terrassa.
Una jornada que va començar amb una visita a la magnífica casa modernista Berger Balaguer i seu de la Fundació Pinnae, entitat amfitriona de la reunió de treball, va permetre compartir experiències i posar sobre la taula noves iniciatives. La trobada va culminar amb la presentació de l’informe anual de l’activitat de les fundacions especials catalanes, en el que es presentaven els resultats de l’activitat del 2020.
Les fundacions especials van destinar un total de 53,3 milions d’euros a projectes d’obra social a Catalunya. Les hereves de les antigues caixes d’estalvi catalanes van realitzar un total de 91 projectes amb 415 actuacions repartides per tot el territori durant l’any 2020, la majoria de les actuacions previstes tot i les mesures contra la Covid19, però amb una menor despesa global executada. Com a resultat, el 93,4% dels recursos es va destinar a projectes relacionats en l’àmbit de l’assistència social, i el foment de l’educació i de la cultura.
La transformació de les caixes d’estalvi catalanes en fundacions de caràcter especial va culminar al juliol del 2013. Des de llavors, les 7 entitats catalanes resultants han treballat amb un objectiu: preservar i assegurar la continuïtat de les seves obres socials, afermar el patrimoni i els actius que hi estaven lligats i traspassar la governança de l’activitat social i el patrimoni als patronats de les noves fundacions privades, tot mantenint el seu arrelament en el territori.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!