Vilanova i la Geltrú dona el tret de sortida a la temporada de xató
El Mercat de Mar acull la Festa del Xató, un esdeveniment gatronòmic que promociona el plat més típic de la ciutat i reivindica productes de proximitat
- Redacció |
- 28-11-2022
El Mercat de Mar acull la Festa del Xató, un esdeveniment gatronòmic que promociona el plat més típic de la ciutat i reivindica productes de proximitat
Uns 80 restaurants del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès hi han pres part en aquesta edició
Al llarg del matí els i les Mestres Xatonaires van fer una exhibició d’elaboració de xató i van explicar curiositats de com preparar la salsa
Enguany la Ruta del Xató celebra el 25è aniversari amb una xifra rècord de restaurants inscrits
A partir de l’any que ve la Xatonada del Vendrell canviarà les dates de celebració
Acord per ajornar l'esdeveniment fins que l'obertura de restaurants i la mobilitat entre poblacions ho faci viable
El que sí que es pot afirmar és que es tracta d’un plat molt arrelat en la taula dels vendrellencs i que, de moment, aquesta pot ser la primera recepta escrita que en descriu els ingredients
Sanahuja és considerada una de les foodistes més influents de Catalunya
El president de la DO Penedès, Josep Maria Albet i Noya, és el nou ambaixador de la Ruta del Xató, que té com a principal novetat aquesta temporada la creació d’un àlbum de cromos d’experiències
Hi ha previstos dos tallers infantils per aprendre a fer xató, un a les 11 i un altre a les 12h
Jaume Martí, president del Gremi d’hostaleria de Vilanova i la Geltrú i president de la Ruta del Xató: 'Si el carnaval és l’expressió cultural més característica de les nostres festes, el xató ho és de la cultura gastronòmica'
La campanya gastronòmica inaugura el proper dilluns al Vendrell la seva 21 edició
El xató de Vilafranca considerat el millor xató per votació popular a les bústies dels restaurants, i el de Vilanova i la Geltrú a les votacions online
En aquesta setzena edició es posarà a la venda 750 racions i el preu serà de 7 euros que inclourà: pa, xató, i vi D.O Penedès
Pere Regull: “El xató és un plat del Penedès, molt nostre i saludable, i amb moltes possibilitats d’expansió”
Es van repartir 1.500 degustacions de xató i la novetat de l’espai “Xató Experience” va tenir una molt bona acollida
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local