-
PSC
-
PSC Vilafranca
- Vilafranca del Penedès
- 31-10-2022 13:38
Nora Amama Ben Hassun guanyadora del 1er premi IdeaVilafranca. Eix
La vilafranquina presentava un projecte d’optimització en el procés de detecció de malalties per alleugerir el funcionament del sistema sanitari
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La 2a edició del concurs d'innovació per a joves "IdeaVilafranca" ja té guanyador. Es tracta de la vilafranquina, Nora Amama Ben Hassun, Graduada en Estadística que s'ha emportat la beca de 1.500 euros atorgada per l'Agrupació del PSC de Vilafranca pel seu projecte d'optimització de detecció de malalties. La seva proposta ha estat la més ben valorada pel jurat del concurs per "proposar solucions innovadores a la gestió sanitària i voler així millorar el servei que es dona a la ciutadania en una àrea tan prioritària com és la sanitat i l'atenció primària". La guanyadora ha agraït al certamen "l'oportunitat donada als joves, al talent i a la innovació". Sobre el seu projecte explicava que en el sector sanitari "es pot avançar en la optimització del temps entre que es fa la prova i es dona el resultat. Es pot implementar un procés més automàtic per a generar els informes pels diferents anàlisis i proves i determinar de manera més ràpida si hi ha malaltia o no". La guanyadora proposava també adaptar la tecnologia smart watch en el control del pacient, amb totes aquestes millores "es pot estalviar considerablement el temps fins a obtenir un diagnòstic ferm al pacient i d’aquesta forma iniciar de manera ràpida el procés de tractament. A més, el personal sanitari no estaria tan desgastat a causa de l’alt nombre de visites i es redueix la probabilitat d’error, ja que els processos estarien estandarditzats i automatitzats entre la recollida de dades, el seu anàlisi i les conclusions que aporten".
El certamen ha premiat també amb un 2n premi de 750€, esponsoritzat per l'empresa DPR Automatismos, la proposta de Clàudia Pedernera, estudiant de Fisioteràpia, de creació d'un centre de producció vertical de vegetals, destinat a ensenyar i conscienciar els estudiants a produir el seu propi aliment de qualitat, utilitzant tècniques d'estalvi d'aigua com la hidroponia i aprofitant comunitats energètiques locals. El certamen ha premiat la proposta perquè abarca diferents àmbits i aprofita "sinergies combinant educació, sostenibilitat, nutrició i tecnologia d'eficiència energètica i de recursos".
El tercer lloc ha estat per a l'app de Carpooling de Lídia Ocaña i Miquel Compte, una aplicació per als universitaris de Vilafranca i rodalies, que cobriria les necessitats de transport de forma optimizada i sostenible. El jurat ha premiat aquesta proposta perquè "detecta una necessitat que afecta especialment la comarca i està pensada per a funcionar de manera molt efectiva".
L'IdeaVilafranca també vol fer un reconeixement a les iniciatives locals que tenen un impacte global. Aquest any, el reconeixement ha estat per a la plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, Labdoo. Al seu capdavant hi ha el vilafranquí, Jordi Ros, que amb la seva idea de reciclatge de portàtils fa accessible l'educació a nens i nenes de tot el món des de 2010. Actualment fa arribar els portàtils a escoles desafavorides de més de 135 països, sense incrementar les emissions de CO2. Ajuda a més de 600 mil estudiants i milions de voluntaris col·laboren en més de 2.000 projectes educatius. Jordi Ros recordava que tot això "va començar a Vilafranca, això demostra com les iniciatives i les idees locals poden abordar problemes globals i molts cops l'educació és l'eina més potent que tenim per a resoldre'ls".
El Secretari General d'Indústria i PIME, Raúl Blanco, ha estat a l'acte com a jurat d'aquesta 2a edició. El número 2 del Ministeri, ha manifestat la seva admiració per les propostes presentades i ha assegurat "que no és gaire habitual que una Agrupació Local organitzi uns premis d'aquesta categoria. La innovació és una peça clau pel desenvolupament de les empreses i del sector públic i en general per a millorar la societat". Blanco en la seva visita a Vilafranca ha recordat que s'han posat en marxa els fons de recuperació Perte, destinats al sector agroalimentari, que deriven dels fons Next Generation. Ha animat a les empreses de la comarca d'aquest sector a que s'hi presentin "perquè ajudaran a reforçar el desenvolupament agrari amb eines necessàries per afrontar els reptes mediambientals, socials i digitals".
El 1r Tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vilafranca i director del concurs, FranCisco Romero, ha felicitat tots els participants i ha destacat que en aquesta ocasió les propostes han tocat àmbits molt diversos de la ciutat "són molt aplicables i exportables a altres ciutats". Romero ha explicat que des de la seva àrea s'està aplicant la innovació urbana amb el projecte PIICC "un programa que han treballat joves a través del Pla d'Ocupació Apunt, pensat precisament per a dotar l'Ajuntament de talent jove".
L'acte va ser conduït per l'emprenedor i membre de l'Executiva del PSC de Vilafranca, Sergio Sánchez, que va destacar que els participants d'aquest any "han estat de mitjana bastant més joves que a la primera edició. Hem rebut propostes molt destacables i pensem que el certamen es consolida com una de les beques més importants de la comarca".
També van estar presents com a jurat el politòleg i desenvolupador local, Carlos Bladé i la Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Vilafranca i regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez. La periodista vilafranquina i cap de redacció del Setmanari el Cargol, Olga Aibar, va entrevistar el jurat.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!